Mercury Painting & Decorating brengt intercontinentale ervaring naar Lemmer

Raffaele van Mercury Painting.

LEMMER – Gediplomeerd schilder en decorateur Raffaele Mercurio heeft al heel wat omzwervingen over de wereld gemaakt. De Italiaan woonde ongeveer 10 jaar in Australië en kwam begin 2022 met zijn Nederlandse vrouw en twee kinderen naar Lemmer om dicht bij haar familie te kunnen wonen. In Australië was hij klusjesman en schilder. Door de jaren heen werkte hij voor diverse schildersbedrijven en 5 sterrenhotels in het land Down Under. Hier in Nederland zet hij zijn werkzaamheden voort, hoewel hij wel merkt dat de eisen voor zijn werkzaamheden hier heel anders liggen. Zo moest hij in Australië echt een opleiding schilderen en decoreren volgen om een licentie te kunnen krijgen om zijn eigen bedrijf te starten. En wat hem echt opvalt: Hier wordt nog veel gebruik gemaakt van synthetische verf, iets dat in Australië bijna niet meer gebeurt.

Advies

Bovendien zo stelt hij, zorgt dat soort verf ervoor dat je binnen een paar jaar weer aan de slag moet. “Het verschil tussen synthetische verf en acrylverf is de elasticiteit. Verf op oliebasis droogt sneller en heeft geen beweging. Terwijl verf op waterbasis voor buiten zich aanpast aan de beweging van het hout. Dat betekent dat het langer houdt en het niet scheurt. Met synthetische verf moet je daardoor dus heel snel alweer aan de slag. Eronder ontstaat ook rot, dus dan moet je dat ook nog oplossen. Zelf adviseer ik dan ook om acrylverf op waterbasis te gebruiken. Beter voor het milieu en ook beter voor je portemonnee omdat je dan pas zo eens in de 10/12 jaar de buitenkant van je woning hoeft te verven.”

Diensten

Het dienstenpakket van Mercury Painting & Decorating is overigens groot. Zo schildert Raffaele op alle mogelijke ondergronden zowel binnen als buiten wat de klant maar wil. “Of het nu op metaal, plastic, gipsplaten, hout, laminaat, baksteen, beton of iets anders is. Ik zorg ervoor dat het er pico bello uit gaat zien.” Daarnaast kan de klant bij het bedrijf terecht voor spuitverf met een airless systeem. “Maar natuurlijk maak ik ook gebruik van kwast en roller voor keukenkasten, meubels, muren, plafonds, ramen, deuren en al het houtwerk rondom het huis.“

Verder heeft het aanbrengen van kleurcoating, nanocoating of blanke coating voor hout, baksteen en beton geen geheimen voor de Italiaans/Australische schilder en decorateur.  In het dienstenpakket zitten verder:

  • Aanbrengen van Textuurcoating voor binnen en buiten.
  • Aanbrengen en verwijderen van behang.
  • Speciale afwerkingen (Venetië stucwerk, betoneffecten, stencil, enzovoort)
  • Reparaties en vervanging van bijvoorbeeld verrot hout of gipsplaten.
  • Aanbrengen van commerciële of industriële coating, bijvoorbeeld het 2K epoxysysteem voor vloeren of beschermende coatings voor hout of metaal.

Geen Nederlands

De schilder die geen woord Engels sprak toen hij naar Australië ging, heeft inmiddels die taal en het Frans goed onder de knie. Vanzelfsprekend spreekt hij ook zijn eigen moedertaal – het Italiaans – vloeiend. “Maar het Nederlands ben ik nog niet goed machtig. Maar ook als iemand geen Engels spreekt komen we daar wel uit. Ik moet vooral weten wat de klant wil en waar hij dat wil. En met Google translate komen we ook een heel eind. Vervolgens zorg ik er dan voor dat het werk op een professionele manier wordt gedaan.”

Wie interesse heeft in de werkzaamheden van het schildersbedrijf kan bellen met 06 – 2632 6283. Raffaele komt dan ter plaatse om een kijkje te nemen, om de details te bespreken.

Meer informatie

Op de website https://www.mercurypainting.nl/  kun je extra informatie vinden

Google-pagina Mercury Painting & Decorating voor eerdere klantrecensies

YouTube – https://www.youtube.com/@mercurypainting voor korte video’s

Instagram – https://www.instagram.com/mercurypainting

Facebook – https://www.facebook.com/mercurypainting