20 april: Benefietavond Pagageno Huis met Jaap van Zweden, FJO en Iris Kroes

Het Frysk Jeugd Orkest doet ook mee. Foto Frysk Jeugd Orkest

Lemmer – De wereldberoemde dirigent Jaap van Zweden treedt zaterdagavond 20 april aanstaande op met het Frysk Jeugd Orkest in het in 2023 geopende Papageno Huis Fryslân te Lemmer. De samenwerking is ter gelegenheid van een benefiet voor dit Papageno Huis, een woonvoorziening voor jongeren met autisme.

Iris Kroes

Van Zweden zal met het orkest verschillende werken uitvoeren en de bekende Friese zangeres/harpiste Iris Kroes verzorgt een speciaal optreden. Dit is een unieke kans om deze beroemdheden aan het werk te zien. De presentatie van de avond is in handen van Eric Ennema van Omrop Fryslân.

Geen subsidies

Papageno Huis Fryslân ontvangt geen subsidies. Particuliere bijdragen, fondsen en sponsorwerving maken het mogelijk activiteiten voor jongeren met autisme te ontwikkelen en het Huis draaiende te houden.

Tickets

Tickets voor deze bijzondere avond kosten € 175 (inclusief hapjes en drankjes) en zijn te bestellen via www.papagenohuisfryslan.nl.

Over Stichting Papageno

Ruim 25 jaar geleden hebben Jaap en Aaltje van Zweden de Stichting Papageno opgericht, met als doel jongeren met autisme te ondersteunen, door het aanbieden van beschermde woonvormen, begeleiding, muziektherapie en dagbesteding. In het Papageno Huis Fryslân in Lemmer zijn 17 appartementen in gebruik en 60 plekken voor dagbesteding (op het terrein van muziek, creativiteit, fitness, moestuin, horeca en keuken). De jongeren worden intensief begeleid, met de nadruk op groei naar meer zelfstandigheid en het ontdekken van talenten. Dit alles wordt gerealiseerd in samenwerking met twee zorgpartners: De Heeren van Zorg en Philadelphia/Weardefol.