En het watersportseizoen is geopend!!

Wethouder Remboud van Iddekinge opende het watersportseizoen.

LEMMER – Zaterdag werd het Watersportseizoen in Lemmer geopend. Wethouder Remboud van Iddekinge knipte een lint door dat vakkundig door de Zeekadetten was gespannen, de shanty’s zongen dat het een lieve lust was op de kotter van de Zevenwolden en er was flink wat volk op de been. Iedereen leek klaar voor het nieuwe seizoen. Wie dat wilde kon met de kotter naar het gebouw van de Zevenwolden of met de LE50 een tochtje maken. Er werd geroeid met de sloepen en de terrassen zaten vol terwijl de ijsjes bij de ijssalons ook al weer gretig aftrek vonden.

Reddingsbrigade verkoopt wimpels

De Reddingsbrigade van Lemmer stond in een kraam wimpels te verkopen voor de aankoop van een nieuwe boot die ze nodig hebben. Met de aankoop van zo’n vaantje kunnen ook nog eens leuke prijzen gewonnen worden. Afgelopen jaar heeft de reddingsbrigade een vaartuig overgedragen aan Oekraïne. De boot is daar ingezet voor het leveren van hulp bij de overstromingen. Als vervanging is de reddingsbrigade op zoek naar een nieuw vaartuig voor op het IJsselmeer en de grotere wateren. Daarmee kunnen ze ook hun vrijwilligers verder mee op leiden.

Om zo’n nieuwe boot aan te kunnen schaffen zijn diverse acties opgezet. De redders denken een bedrag van zo’n 15000 euro nodig te hebben voor de aanschaf van het nieuwe vaartuig. Die boot is nodig bij acties in eigen water, maar ze helpen ook bij andere evenementen als  surf-, zeil-, roei-, zwemwedstrijden, evenementen, Nieuwjaarsduik en activiteiten met het basisonderwijsregatta’s in de rest van het land. Voor de kleine bezoekers van de markt waren er overigens ook leuke plastic reddingsbootjes te koop en nog veel meer ander promotiemateriaal. Vrijwilligers van de brigade waren ook overal in het dorp te vinden om de actie onder de aandacht te brengen.

Meer lezen over de wimpelverkoop doe je in dit artikel: Reddingsbrigade Lemmer in actie voor nieuwe boot – Lemsternijs

Zeekadetten

Ook de zeekadetten waren aanwezig met een stand om hun werk onder de aandacht te brengen. Even een knoop leggen bleken de leden bijna blind te kunnen doen. Wie dat wilde kon uitleg krijgen wat het inhoudt om je aan te sluiten bij deze groep actieve jongeren.

 

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!