Reddingsbrigade Lemmer in actie voor nieuwe boot

Met de verkoop van onder andere deze wimpels op de opening van het watersportseizoen hoopt de Reddingsbrigade een nieuwe boot bij elkaar te kunnen "sparen". Foto Reddingsbrigade Lemmer.

LEMMER  – Reddingsbrigade Lemmer is druk in actie voor een nieuwe reddingsboot. Afgelopen jaar heeft de reddingsbrigade een vaartuig overgedragen aan Oekraïne. De boot is daar ingezet voor het leveren van hulp bij de overstromingen. Als vervanging is de reddingsbrigade op zoek naar een nieuw vaartuig voor op het IJsselmeer en de grotere wateren. Daarmee kunnen ze ook hun vrijwilligers verder mee op leiden. Om zo’n nieuwe boot aan te kunnen schaffen zijn diverse acties opgezet.

Wimpelverkoop en donaties

Een van de acties is de wimpelverkoop. Met de verkoop van wimpels hoopt de brigade het laatste gedeelte bij elkaar te krijgen. Wimpels kunnen gekocht worden via de website voor € 10 per stuk. Daarnaast kan ook een donatie gedaan worden. “Alle beetjes helpen om samen onze waterrijke provincie waterveilig te houden,” zegt Erwin Krijger van Reddingsbrigade Lemmer.

Waterveiligheid en opleidingsaanbod

Door de aanschaf van het nieuwe vaartuig kan de reddingsbrigade enerzijds de waterveiligheid vergroten en anderzijds het opleidingsaanbod een impuls geven. Zo is de brigade preventief aanwezig bij verschillende evenementen op en rond het water. Te denken valt aan diverse surf-, zeil-, roei-, zwemwedstrijden, evenementen, Nieuwjaarsduik en activiteiten met het basisonderwijs. “Met de aanschaf van de boot kan het opleidingsaanbod worden vergroot, waarmee Reddingsbrigade Lemmer interessant blijft voor zowel huidige als nieuwe leden.

Opening watersportseizoen Lemmer

Op zaterdag 30 maart is de brigade aanwezig bij de opening van het watersportseizoen in Lemmer. Ook hier zullen wimpels worden verkocht en kunnen donaties worden gedaan. Op de website van de club is meer informatie te vinden over deze actie: rblemmer.nl/

Grotere boot

In oktober vorig jaar ontving de Reddingsbrigade van een vereniging die zich had opgeheven een kleine boot. Die werd in dankbaarheid ontvangen. Deze nieuwe actie is voor een grotere boot die geschikt is voor op het IJsselmeer en de grotere wateren. In dit artikel lees je alles nog een keer over die schenking: Reddingsbrigade Lemmer ontvangt nieuw vaartuig – Lemsternijs

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!