Sleutelbos weg, magneet aan de sluisdeur vast, maar dan…..

LEMMER – Het zal je maar gebeuren: je bent gezellig met z’n viertjes aan het chillen bij de sluis en je vriendin zegt nog zo:”Pas op je sleutels!” Je zegt nog net ja hoor, maar voor je het weet liggen ze in het water. En dan ook nog eens al je sleutels: van huis, maar ook van je werk en van al die andere belangrijke zaken waar een slot op zit. De hele bos, hupsakee weg in de plomperd. Goede raad is dan duur. Maar je vriend Sven weet raad en haalt bij zijn oom snel een magneet. In de hoop daarmee de sleutelbos uit het water te kunnen vissen.

Aan de sluisdeur vastgeklonken

De magneet wordt aan een stuk touw bevestigd, je doet een haal. Helaas blijft het ding vervolgens aan de sluisdeuren kleven. Want ja, die deuren zijn ook van metaal. De magneet kwijtraken zou nog een extra ramp en een fikse kostenpost betekenen, dus wat dan? Je haalt een schepnet en probeert daarmee de magneet naar boven te bewegen. Met het angstzweet in je handen. Want als het ding ook maar niet te water raakt en los van het touw wat er aan zit. Met vereende krachten probeer je het ding millimeter voor millimeter naar boven te bewegen met het schepnet. Er lijkt geen enkele beweging in te zitten tot hij toch een paar centimeter omhoog schuift. Sven gaat vervolgens plat op zijn buik op de sluisovergang liggen (ook nog op het deel waar maar 1 reling is) om de magneet nog verder naar boven te trekken. Dat gaat uiterst moeizaam. De dames staan ondertussen doodsangsten uit en zie de heren in hun verbeelding al het water in plonzen. Maar dan schiet het ding omhoog en met vereende krachten wordt hij van de sluisdeuren gehaald.

Maar nu de sleutels nog

Maar de sleutels liggen nog steeds in het water. Je wilt ze graag terug, maar moet er nu voor zorgen dat die magneet niet weer aan die sluisdeur vast wordt gezogen. De dames instrueren: iets verder van de kant. Je doet een haal. Er druipt alleen water af. En dan nog een poging en eureka: de sleutelbos hangt er tot je grote verbazing gewoon aan. Yes…. Gered.