Zes betaald voetbal organisaties doen mee aan Douwe Boomsma Toernooi

LEMMER – Op zaterdag 3 juni vindt voor de 48e keer het Douwe Boomsma Toernooi plaats in Lemmer op de voetbalvelden van sportpark de Rien. Waren er vorig jaar vijf Betaald Voetbal Organisaties actief op het toernooi, dit jaar zijn het er zelfs zes.

Landelijk toernooi

Het Douwe Boomsma Toernooi is een landelijk toernooi voor JO13 teams, georganiseerd door CVVO. Dit jaar hebben maar liefst zes BVO’s zich ingeschreven: FC Groningen, Go Ahead Eagles, PEC Zwolle, FC Emmen, SC Heerenveen en SC Cambuur. Daarnaast strijden ook tien amateurverenigingen voor de prijzen. Zij spelen allemaal op landelijk divisieniveau. “We zijn super trots dat er zoveel belangstelling is voor dit toernooi. We hebben diverse sportclubs moeten teleurstellen omdat we meer dan 50 aanmeldingen hebben ontvangen uit elke hoek van Nederland. We verwachten meer dan 1000 mensen op ons sportpark. Dit wordt het leukste voetbalevenement van Friesland. Dit jaar hebben we ook extra veel sponsoren aan ons weten te binden zodat het toernooi nog professioneler georganiseerd kan worden” aldus Peter Koehoorn, voorzitter van de organisatiecommissie.

Meer informatie

Het toernooi begint op zaterdag 3 juni met een centrale opening om 9.30 uur. De eerste wedstrijden vinden plaats om 10.00 uur met onder andere de wedstrijd tussen CVVO en SC Cambuur. Entree is de gehele dag gratis.  De finale zal plaatsvinden om circa 16.30 uur waarna gelijk de prijsuitreiking plaats zal vinden.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!