Nog wat plekjes vrij voor schrijfcafé

LEMMER – De bibliotheek in Lemmer organiseert op maandag 17 april, 1 mei, 15 mei en 5 juni van 15.00 tot 17.00 uur het schrijfcafé. Er zijn nog wat plekken vrij, dus mensen die dat leuk vinden kunnen zich nog aanmelden.

Ongedwongen schrijven wat er in je omgaat

In het Schrijfcafé is iedereen welkom. Het is dé plek waar je ongedwongen kan schrijven over wat er in je omgaat. Je gaat aan de slag met inspirerende schrijfopdrachten. Door de oefeningen die je aangereikt krijgt, komen de teksten vanzelf op papier.  Het gaat niet om de hoeveelheid en de schoonheid, maar om het doen! Het Schrijfcafé is er voor inspiratie, creativiteit en zelfreflectie. Met andere woorden: je gebruikt bepaalde technieken om je bewust te worden van wat voor jou belangrijk is. Zonder oordeel.

Verschillende onderwerpen

Verschillende onderwerpen komen aan bod, zoals actualiteit, dromen, gevoelens, herinneringen en humor. Jouw gedachten staan centraal. Misschien schrijven we eerst over een afbeelding en daarna over een geluidsfragment of een voorwerp. De ene keer wisselen we teksten af met gedichten, de andere keer gebruiken we een citaat of werken we met losse woorden in een gedichtenwolk. Of je nu komt voor een stukje zelfontwikkeling, bewustwording, techniek of ontspanning: het Schrijfcafé blijft je inspireren. Delen mag, niks moet.

Schrijven ruimt op

Het thema van het Schrijfcafé is ‘Schrijven ruimt op!’. Het Schrijfcafé in bibliotheek Lemmer is geopend op maandagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur op onderstaande data:

  • Maandag 17 april 2023
  • Maandag 01 mei 2023
  • Maandag 15 mei 2023
  • Maandag 05 juni 2023

Trudy van Nieuwenhoven

Met de begeleiding van Trudy van Nieuwenhoven van Vollezin, zal het schrijven in de loop van de cursus vanzelf gaan. Trudy geeft schrijftrainingen, is begeleider bij Digi-taalhuis, schrijft voor schoolboeken en deelt regelmatig haar eigen schrijfsels op Social Media onder de naam Vollezin. Op www.vollezin.nl vind je meer informatie en mogelijkheden.

Informatie en aanmelden

Informatie en aanmelden voor deze workshopserie via de website van de bibliotheek Bibliotheken Mar en Fean (op-shop.nl)