Eindelijk weer winst voor CVVO

Tije Heerens bezig met een poging tot scoren. Zie onder de tekst hoe dat afliep. Foto Piet Loonstra

LEMMER – Op zaterdag 6 april jongstleden moest CVVO aantreden tegen QVC uit Stavoren. De Lemsters hadden voor het laatst gewonnen op 9 december 2023 en logischerwijs snakte de ploeg naar een overwinning. Met de 3 – 6 thuisnederlaag tegen QVC nog in het geheugen was de eerste prioriteit om niet in het vlijmscherpe counter mes van QVC te lopen. Het technische duo Ton Haarman en Christiaan de Vries van CVVO hadden Remco de Vries als taak gegeven om de razendsnelle en handige spits Hidde Bajema van QVC te bewaken. Remco kweet zich prima van deze taak.

Dichtbij een doelpunt

Toch kon niet verhinderd worden dat QVC in de eerste helft twee keer dichtbij een doelpunt was. Gelukkig voor CVVO waren doelman Lars Brouwer en de paal twee keer de sta in de weg. CVVO stelde daar in de eerste helft in aanvallend opzicht nagenoeg niets tegenover. Alleen een schot van rechtsbuiten Tymen van Grol deed het Lemster publiek even opveren, maar de bal verdween voorlangs het doel. CVVO speelde veel te statisch en met te weinig diepgang.

Veel meer gevaar

In de tweede helft stichtte CVVO veel meer gevaar. Maar eerst was QVC dichtbij een doelpunt. Hidde Bajema ontdeed zich toch even van de ketting van Remco de Vries en verscheen oog in oog met Lars Brouwer. Lars dreef de spits goed naar buiten, waarna Wietze van de Heerik in kon grijpen. Vervolgens werd Senne Heeres aan het werk gezet en zijn van richting veranderde schot belandde in het net: 0 – 1.

Over het doel

CVVO verzuimde om meteen door te drukken. Senne Heeres en Tymen van Grol verschenen alleen voor de keeper, maar zij probeerden op dezelfde manier te scoren: met een lobje. Beide keren verdween het speeltuig over het doel. Aan de andere kant moest Lars Brouwer weer eens handelend optreden. Topschutter Gerben Visser had zijn vizier deze middag iets minder goed afgesteld want ook hij slaagde er niet in de score te verdubbelen. Dit ondanks de grote kans die Senne Heeres hem bood. Dat deed Tije Heeres wel toen hij een voorzet van de ingevallen Erik van de Berg op waarde wist te schatten en tegen de touwen knikte: 0 – 2. Daar bleef het bij, ook omdat Gerben nog een goede kans op de 0 – 3 liet liggen.

Komende wedstrijden

Zaterdag 13 april speelt CVVO op sportpark De Rien tegen Workum (aanvang 14:30 uur).

Op dinsdag 16 april speelt CVVO op sportpark De Rien het gestaakte duel tegen Balk uit (aanvang 19:30 uur).