Coronaregels in Lemmer

Coronaregels nog steeds nodig: borden, posters, flyers en eenrichtingsverkeer

LEMMER – De gemeente De Fryske Marren was woensdag en donderdagochtend druk bezig om op allerlei knelpunten in het centrum van Lemmer aan te geven dat de corona nog lang niet voorbij is en er nog steeds regels gelden. Ze deed dat niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Duits.

Eenrichtingsverkeer
Op de grond werd aangegeven dat de 1,5 meter nog steeds nodig is. Maar er staan ook overal borden in het Nederlands en het Duits om de aandacht te vragen voor de maatregelen en het feit dat drukke plekken vermeden moeten worden. Op drukke punten waar mensen elkaar eigenlijk niet kunnen passeren van twee kanten, wordt bovendien eenrichtingsverkeer ingesteld. Dit is onder andere het geval op de Langestreek en de Oudesluis. Wie dus van A naar B wil, moet soms een extra rondje doen.

Knelpunten
“We merken dat het overal drukker wordt. Omdat het hoogseizoen is, omdat mensen vakantie hebben. En ook omdat eigen bewoners er meer op uit gaan. En dat knelt hier en daar als het gaat om die 1,5 meter. In andere plaatsen in de gemeente de Fryske Marren is dat het geval, maar in Lemmer ook in het bijzonder. Op de Langestreek, de Oudesluis, maar ook in de Passage naar de supermarkten bijvoorbeeld. Daarom hebben we borden geplaatst en op de grond de maatregelen aangegeven. En staan er her en der borden om de regels uit te leggen. In zowel het Nederlands als het Duits,´ stelt de afdeling van de gemeente. Mensen kunnen verder op posters en flyers nog een keer lezen dat het belangrijk is om je aan de regels te houden”.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!