Allemaal Grouwster vlets om 15-jarig bestaan te vieren

LEMMER – Vrijdag en zaterdag lag de kom van Lemmer vol met karakteristieke schepen, de Grouwster vlets. De club van deze boten had Lemmer uitgekozen om te vieren dat ze 15 jaar bestaat. Daarom was er ook muziek en veel gezelligheid.

Vijftien jaar geleden werd de Grouwster Vlet Club opgericht. De club telde meteen al 45 leden die dus allemaal bezitter waren van zo’n Grouwster Vlet. De clubleden ontmoeten elkaar graag en wisselen ervaringen uit. De Friese boot met open kuip en heel mooie afwerking wordt ook gekocht als mensen de overstap maken van een zeilboot naar een motorboot.

Informatie delen

Binnen de club wordt informatie gedeeld via de (deels besloten) website, bijvoorbeeld over vaarverhalen of technische vragen. Ook is besloten om de geschiedenis van alle schepen te beschrijven. De meeste leden vinden het namelijk mooi om meer te weten te komen over het verleden van hun schip. De werf die de schepen bouwt of heeft gebouwd helpt om de historische overzichten compleet te krijgen.

Historie

Grouwster Vlet is in 1987 in Grou opgericht door Fedde van der Werf. Van meet af aan hebben vakmanschap, kwaliteit van toegepaste materialen en maatwerk hoog in het vaandel gestaan. Niet één van deze fraaie, robuuste schepen is gelijk. In 2013 is de werf overgenomen door Bart van der Meer, al sinds 1989 bij de werf betrokken en Rita Kuipers. Nog steeds staan de wensen van kopers centraal bij het ontwerp en de bouw van een Grouwster Vlet.