CVVO met forse averij in veilige haven

Tije Heeres onttrekt zich aan de malaise. Fot Piet Loonstra

LEMMER – CVVO kwam op zaterdag 11 mei jongstleden niet al te best voor de dag in en tegen Nijland. De Lemsters waren totaal niet scherp en verloor dik verdiend met 5 – 2. CVVO mocht zich niettemin in de handen knijpen omdat na de wedstrijd bleek dat het gevaar voor degradatie ondanks de nederlaag was geweken. Concurrent Heeg verloor namelijk in de slotfase van Balk waardoor het gat met die ploeg drie punten blijft. Met nog één wedstrijd te spelen kan Heeg weliswaar in punten gelijk komen met CVVO, maar de Lemsters hebben een veel beter doelsaldo. CVVO is daarom officieus in veilige haven beland.

Start was goed

CVVO startte tegen Nijland nog wel goed met verzorgd voetbal. De 0 – 1 na een minuut of vijf was op dat moment dan ook verdiend. Lammert Schut bediende rechtsbuiten Tije Heeres die à la Robben naar binnen trok en de keeper met een hard schot kansloos liet. CVVO legde Nijland vervolgens geen strobreed in de weg om van 0 – 1 uit te lopen naar 3 – 1. De gelijkmaker en de 2 – 1 vielen uit dode spelmomenten. Eerst mocht Nico Pieter Bonnema na een vrije trap volledig vrijstaand inkoppen en even later werd Arjan van der Wal geen strobreed in de weg gelegd om een hoekschop bij de eerste paal tegen de touwen knikken. Wiebren Posthuma tekende met een diagonaal schot nog voor de rust de 3 – 1 aan.

Hoop in de Lemster harten

Na de pauze schoot Tije Heeres, één van de weinigen die zich aan de Lemster malaise onttrok, zijn tweede van de middag tegen de touwen. Even was er hoop in de Lemster harten, maar die werd al snel de grond in geboord toen Nijland op 4 – 2 kwam. Het doelpunt werd ingeleid door een communicatiestoornis tussen doelman Lars Brouwer en Jelle Kok. Lars trachtte de situatie te herstellen, maar maakte daarbij een overtreding. Omdat ook de muur niet goed werd neergezet, was het een koud kunstje voor opnieuw Posthuma om de bal tegen de touwen te schieten.

Slotakkoord

Het slotakkoord was van de uitstekende spits van Nijland, Nico Pieter Bonnema. Hij ontfutselde Jelle Kok de bal en liet ook Marrin van der Zwaag zijn hielen zien. Lars Brouwer beroerde het leer nog wel, maar toch belandde de bal in het net: 5 – 2. De vijf tegentreffers waren illustratief van het gebrek aan defensief weerwerk van CVVO. Een dozijn slecht genomen corners, een gemiste kans op vijf meter van het doel (Erik van de Berg) en zelfs een foute ingooi waren illustratief voor het gebrek aan aanvallende scherpte.

Volgende wedstrijd: met supporters van Suderigge

Dit zal op zaterdag 18 mei anders moeten. Dan wacht om 14:30 uur het thuistreffen tegen IJVC. Deze ploeg strijdt tegen rechtstreekse degradatie en toonde zich in de heenwedstrijd een taaie tegenstander. CVVO zal deze wedstrijd willen winnen om het tegenvallende seizoen voor zichzelf en voor de trouwe aanhang toch nog met een goed gevoel af te sluiten. Deze aanhang wordt zaterdag dankzij de inzet van CVVO 3 verder versterkt met supporters uit Súderrige.

Na afloop van de wedstrijd wordt er vis gebakken, is er een springkussen, een DJ en nog veel meer. Kortom, komt allen!