Nij boek út fan Wim en Stoffel för de Lemster basisskölle-bern

DE LEMMER – Wainzje 15 maaie kwam der in nij boek út fan Wim en Stoffel. It is in boek för de Lemster basisskölle-bern fan groep 3 t/m 8 en it is makke yn opdracht fan De Ronde Tafel Lemmer-RT153NL. It is in prachtich Doe- en Geschiedenisboek mei sawol informaasje as opdrachten fan en oer De Lemmer.

Wainzjetemoarn om 10.30 oere is it earste eksemplaar bij it Fiskermantsje oerhandige oan bekende Lemster, de 100-jierige Jan Aukema. Bern fan basissköllen wienen der bei en krigen it boek.

Lemster voorlees en doe-boek

In de pittoreske hoekjes van Lemmer, waar de echo’s van het verleden zachtjes door de straten waaien, is op initiatief van de Tafelronde 153 Lemsterland een bijzonder project tot leven gewekt: het Lemster voorlees en doe-boek. Lemsters Stoffel Zandstra en Wim Swart, beide gepassioneerd door de lokale geschiedenis, hebben ervoor gezorgd dat elk verhaal zorgvuldig is samengesteld om zowel educatief als vermakelijk te zijn.

Geschiedenis

Dit creatieve boek is speciaal ontworpen voor nieuwsgierige basisschoolkinderen en dompelt hen onder in de rijke geschiedenis van hun eigen dorp. Het boek is geen gewoon voorleesboek; het is een avontuurlijke reis door de tijd. Elke pagina brengt een stukje van de Lemster historie tot leven met boeiende verhalen en interactieve activiteiten. Met dit boek in handen worden jonge lezers jonge ontdekkers, klaar om de geheimen van Lemmer te ontrafelen en misschien zelfs nieuwe verhalen te creëren, ze kunnen puzzels oplossen, tekeningen kleuren en spelletjes spelen die allemaal gerelateerd zijn aan de verhalen die ze net hebben gehoord.

Het is een prachtige manier om leren te integreren met spelen, en een schitterend voorbeeld van hoe geschiedenis levend en relevant gehouden kan worden voor de volgende generatie.

De eerste druk van Het Lemster voorlees en doe-boek zal komende dagen worden uitgereikt aan alle basisschoolleerlingen van groep 3 tot en met 8.

Te koop

Op een later moment zal het boek ook te koop zijn voor (grote) kinderen die niet meer op school zitten. Het zal dan bij Primera worden verkocht. Als er heel veel vraag naar is, komt er misschien wel een tweede druk.