CVVO verslaat DWP

Jelle Kok houdt topscorer Anton Holtrop in de gaten. Foto Piet Loonstra

LEMMER/SINTJOHANNESGA – Zaterdag 20 april jongstleden reisde de hoofdmacht van CVVO af naar Sint Johannesga voor de wedstrijd tegen DWP. CVVO wil de nacompetitie ontlopen en daarom moest er gewonnen worden. Ook al omdat naaste belager Heeg maar punten blijft pakken. CVVO kwam goed uit de startblokken en kreeg al snel een goede kans via Tije Heeres. Hij kopte de door Gerben Visser voorgezette bal over. Toch kwam CVVO via een prachtige aanval op 0 – 1.

Binnen tikken

Tim Dijkstra bezorgde de bal op de rechterflank bij Tije Heeres die de bal bij de eerste paal voorgaf, waarna Gerben Visser binnen kon tikken. DWP probeerde meteen wat terug te doen, kreeg ook een grote kans, maar Lars Brouwer redde bekwaam. CVVO kreeg in de eerste helft kansen om de score te verdubbelen maar Gerben Visser zag een bal op de paal belanden en een schot geblokt worden. Ondertussen legde centrale verdediger Jelle Kok de topscorer van de derde klasse A, Anton Holtrop, goed aan de ketting. Hij was de spits regelmatig te snel af.

Gele kaart

Ook Remco de Vries deed het goed. Toch liep hij weer tegen een gele kaart aan waarna trainer Ton Haarman geen risico wenste te nemen en besloot hem in de rust te vervangen door Wietze van de Heerik. CVVO bleef in de tweede helft de betere ploeg, maar zoals wel vaker dit seizoen speelde het kansrijke situaties matig uit.

Met gevaar voor eigen ledematen

Lars Brouwer moest opnieuw zijn klasse tonen om een gelijkmaker te voorkomen. Uiteindelijk was het Gerben Visser die met gevaar voor eigen ledematen aan alle onzekerheid een einde maakte door de 0 – 2 tegen de touwen te schieten na een mooie actie van Senne Heeres. Daarmee kwam Gerben meteen op gelijke hoogte met de al gememoreerde topschutter van DWP. Zowel Anton Holtrop als Gerben Visser hebben nu 18 keer gescoord in 3A waarmee zij de topschutterslijst aanvoeren.

Het resterende programma van CVVO is als volgt:

  • 4 mei CVVO – Tollebeek (oefen)
  • 11 mei Nijland – CVVO (competitie)
  • 18 mei CVVO – IJVC (competitie)