Heus promoteam voor Lemster skûtsje

Meike Breimer, Esmee Visser, Femke Schut, Vonne Luyendijk en Emma Voskamp vormen het promoteam. Emma staat niet op deze foto.

LEMMER – Het Lemster skûtsje heeft dit jaar een heus promoteam om donateurs te werven voor onze plaatselijke trots, die bovendien al 3 dagen op 1 staat in het algemeen klassement. Het promoteam zal  tijdens de intocht door de Lemmer in actie komen.

Donateurs weg door corona, maar geen nieuwe voor in de plaats

“Onze donateurs, vrienden en sponsors zijn héél belangrijk en er vond tijdens de corona wel een verloop plaats van donateurs die afscheid namen maar er kwamen geen nieuwe bij. Vandaar deze actie,” zegt Siska van der Ploeg daarover. Er zijn vijf Lemster dames bereid gevonden om donateurs te werven. Dit zijn Meike Breimer, Esmee Visser, Femke Schut, Vonne Luyendijk en Emma Voskamp. (De laatste staat niet op de foto hierboven).

Beste moment

Het beste moment om donateurs te werven is, zo was de gedachte als de skûtsjes dinsdagavond door het dorp trekken. Dus dat wordt het moment waarop de dames mensen vragen of ze schipper en bemanning die hun zeilwerk elk jaar in hun eigen vrije tijd doen te ondersteunen. “We hopen weer wat donateurs te mogen verwelkomen bij ons Lemster skûtsje team,” aldus Siska.

Merchandise

Verder staan Siska en Anneke van de Meerakker tijdens het zeilen op de Lemmer bij de Beachclub om merchandise te verkopen. Maar ook daar kunnen nieuwe donateurs zich melden en op die manier het Lemster skûtsje steunen. “Rene Engwerda was zo gul om ons tijdens de donateursavond uit te nodigen om bij de Beachclub te komen staan met onze merchandise.”