Lemmer blijft leiden en zeilt zich na valse start weer naar voren, maar uitslag voorlopig

Bij de start was Lemmer te snel en moest ze opnieuw over de startlijn. Dat deed ze. Earnewâld was hetzelfde lot beschoren, maar was zich daarvan niet bewust.

LEMMER – En weer staat Lemmer 1 in het algemeen klassement. De uitslag in het hele klassement is overigens voorlopig.

Het Lemster skûtsje kwam vandaag bij Elahuizen op De Fluezen als derde over de finish (eigenlijk als vierde omdat Earnewâld die als eerste over de lijn kwam volgens de wedstrijdleiding de start over had moeten doen, maar dat niet deed). Een hele prestatie voor het Lemster skûtsje zeker gezien het feit dat het eerst te vroeg over de startlijn was gegaan en dus opnieuw moest starten. Ondanks alles zeilde het zich weer helemaal naar de voorste plaatsen.

Dat kan helemaal niet!

Dezelfde situatie deed zich dus voor bij Earnewâld, alleen die had niet door dat de start niet goed was. Dat skûtsje zeilde verder een fantastische wedstrijd en finishte met voorsprong als eerste, maar bemanning en schipper Gerhard Pietersma  waren enorm verbaasd dat hun finish vervolgens niet werd afgeschoten. Via Omrop Fryslân hoorde Pietersma over zijn te vroege start. “Dat kan helemaal niet! We hebben nooit ons nummer gezien. We hebben het nog gevraagd”, meldde de ziedende schipper.

Protest tegen de wedstrijdcommissie

De protestvlag tegen de wedstrijdcommissie kwam vervolgens tevoorschijn, want volgens Pietersma lag daar de schuld. De vreugde over de eerste plaats maakte dan ook snel plaats voor boosheid. Ook Grou dat vervolgens hoorde dat zij de winnaar van de dag was geworden, was verbaasd en dacht dat ze als tweede waren gefinisht. Daar veel medeleven met de bemanning en het skûtsje van Earnewâld.

Voorlopige uitslag

De uitslag is dan ook voorlopig, tot het bestuur van het SKS een besluit heeft genomen over het protest tegen de wedstrijdcommissie. Dit moet binnen 2 dagen en de jury heeft daarvoor beide partijen gehoord en moet advies geven aan het bestuur van de SKS. Die doet dan de uitspraak.

 

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!