Plaats een beer achter je raam

LEMMER – Om in deze tijden de kleintjes te kunnen vermaken, is er een initiatief ontwikkeld om zo veel mogelijk knuffelberen voor het raam te zetten. Op die manier hebben mensen die met hun kinderen naar buiten gaan, even een leuke afleiding.
Marloes Lenting uit Holwierde bedacht de berenspeurtocht. Door haar initiatief zijn er op veel plekken in Nederland nu al veel beren te zien achter de ramen. De berenjacht is bedoeld voor kinderen uit het eigen dorp.

Doet u ook mee?
Plaats dan een teddybeer achter het raam.
In de Lemstervaart zijn al diverse beren gezien en \o ook in de Gerben Bootsmastraat. Op de kaart waar de beren geregistreerd staan, worden de Fluit, de Straatweg en de Oeverzwaluw ook aangemerkt als locatie.
De speciale pagina waarop de adressen staan, is echter ´volgeboekt´ zodat er ongetwijfeld meer adressen zijn waarop de beren staan.

Afstand houden
Vanzelfsprekend blijft het wel belangrijk voor de kinderen die met broertjes of ouders op zoek gaan naar de beren om de 1,5 meter afstand te houden. Hoe meer beren er worden geplaatst voor ramen, hoe gemakkelijker dat is. Op deze kaart zijn de locaties in heel Nederland te vinden:

Of er al een zo’n soort Facebookpagina voor Lemmer bestaat?
Is bij Lemsternijs niet bekend.