Peter Koehoorn zet mooie vervolgstap met aandeelhouderschap Bureau Kwalitas BV Lemmer

De aandeelhouders van Bureau Kwalitas: Herman Ruiter, Pieter Hoekstra, Peter Koehoorn en Martin de Vries (van links naar rechts). Foto Paul de Bruin.

LEMMER – Peter Koehoorn is per 1 januari  2024. aandeelhouder geworden van Bureau Kwalitas B.V. te Lemmer. Hij treedt daarmee toe tot het team van eigenaren dat al bestond uit Pieter Hoekstra, Martin de Vries en Herman Ruiter.

Mooie vervolgstap

Peter is door genoemde heren gevraagd om mede-eigenaar van Bureau Kwalitas B.V. te worden. Daar heeft hij positief op geantwoord. Dit is te beschouwen als een mooie investering richting de toekomst. “Niet alleen voor mijn eigen zakelijke loopbaan, maar ook voor de onderneming waarin ik nog genoeg mogelijkheden zie voor verdere groei”, aldus Peter. “Ook gezien mijn werkzaamheden die heel divers zijn, zie ik dit als een mooie vervolgstap. Ik ben dan ook zeer trots en blij met deze toetreding tot het ondernemerschap”.

Solide stap richting de toekomst

“We vertrouwen erop met deze overdracht een goede en solide stap richting de toekomst te zetten” aldus de overige aandeelhouders Pieter, Martin en Herman.

Los van elkaar opereren

Pieter werkt sinds januari 2013 als leidinggevende bij Bureau Kwalitas en Peter is sinds oktober 2010 werkzaam bij het bedrijf. Martin en Herman zijn tevens mede-eigenaren van DCHTBJ! MKB Accountants & Adviseurs, gevestigd aan de Straatweg 52a te Lemmer waar ook Bureau Kwalitas B.V. is gevestigd. Beide ondernemingen opereren qua werkzaamheden volledig los van elkaar.

Bureau Kwalitas: een uniek bureau met een uniek concept

Bureau Kwalitas is een landelijk opererend bureau dat zich bezighoudt met de fiscale en financiële belangenbehartiging van zorggebruikers. Zij verzorgt onder andere de aangifte inkomstenbelasting en de toeslagen voor een kleine 3.000 klanten verspreid over geheel Nederland. Daarnaast verwerkt ze voor ongeveer 350 bewindvoerders of curatoren de jaarlijkse rekening en verantwoording aan de Rechtbank. Middels het door Bureau Kwalitas opgestelde rapport legt de bewindvoerder of curator verantwoording af over de inkomsten en uitgaven van een onder bewind of curatele gestelde persoon.

Meer informatie over Bureau Kwalitas

Bureau Kwalitas is het enige kantoor in Nederland dat zich volledig heeft gespecialiseerd in het regelen van fiscale en financiële zaken voor bijzondere klanten: zorggebruikers. Daarmee is Bureau Kwalitas uniek. Voor verdere informatie kunt u de website bezoeken.

Bewindvoering

Vijf jaar geleden heeft Bureau Kwalitas van de Rechtbank toestemming gekregen om met bewindvoering te beginnen. In die vijf jaren is er veel gebeurd. Er werken inmiddels drie bewindvoerders die elk hun eigen klanten hebben. Dat Bureau Kwalitas met bewindvoering in een behoefte voorziet, is inmiddels wel duidelijk. Want onderhand beheert ze voor een kleine tachtig klanten de financiën. En dat aantal is nog steeds groeiende.

Ook de Rechtbank beveelt Bureau Kwalitas wel aan bij mensen die het lastig vinden om de administratieve en financiële zaken voor hun zorgbehoevend familielid te verzorgen. Dat kan gezien worden als een stukje waardering voor de kennis en ervaring met deze bijzondere doelgroep.

Particuliere aangiften

Sinds 2022 heeft Bureau Kwalitas de portefeuille aangiften van particuliere klanten van DCHTBJ! overgenomen. Bent u op zoek naar een kantoor dat uw aangifte inkomstenbelasting kan verzorgen? Mogelijk kan Bureau Kwalitas uw partner hiervoor zijn. Tevens zijn met ingang van 2024 de Duitse particulieren van DCHTBJ! overgenomen. Het gaat daarbij om Duitsers die in Nederland een (tweede) woning hebben en die daarom hier aangifte inkomstenbelasting moeten doen. Is er sprake van verhuur aan derden dan dient er ook periodiek aangifte omzetbelasting gedaan te worden.

Het team van Bureau Kwalitas

Het team van Bureau Kwalitas bestaat uit vijf personen. Naast Pieter en Peter zijn dat Hilly Tichelaar, Esther Steneker en Engy Elzanary.

Contact

Kan Bureau Kwalitas iets voor u betekenen? Zoekt u een kantoor dat uw aangifte inkomstenbelasting kan verzorgen? Of een bewindvoerder die de financiën voor uw zorgbehoevend familielid kan beheren? U bent van harte welkom aan de Straatweg 52a in Lemmer. U kunt telefonisch contact opnemen op telefoonnummer 0514 – 56 97 17 (op kantoordagen van 8.15 tot 16.45 uur), de website bezoeken of een mail sturen naar bureau@kwalitas.nl.

Wy prate Frysk, wir sprechen Deutsch, we speak English en natuurlijk spreken we Nederlands!