Op vakantie met de Zonnebloem naar Elsloo

LEMMER – Van 17 t/m 21 juli is de Zonnebloem afdeling Lemmer met een groep van 13 deelnemers en 5 vrijwilligers naar de Vrije Vogel in Elsloo geweest. Iedereen heeft een heel fijne vakantie gehad, genoten van het mooie weer de natuur en de uitstapjes die ze gemaakt hebben.

Kamers delen

Maandagmiddag werden de gasten ontvangen met koffie en cake, gemaakt door de vrijwilligers van de Zonnebloem. Vervolgens werden de kamers verdeeld. Dit was wel even wennen, want de kamers moesten gedeeld worden, twee aan twee op een kamer. Gelukkig klikte het onderling erg goed. `s Avonds was er soep en een broodje kroket, wat er goed inging.

De volgende dag deed het gezelschap het eerst rustig aan. Er werd ontbeten, koffiegedronken en toen geluncht. Na de lunch ging het gezelschap naar het gevangenismuseum in Veenhuizen. Dit was erg interessant en het bezoek werd afgesloten met koffie en gebak. Na het diner in de avond kwam duo Tweedehands voor de vakantiegangers zingen. Dit was erg gezellig en aan de polonaise werd volop meegedaan.

Zelf de dag invullen

Woensdag een dag die naar eigen behoeftes werd ingevuld. De één ging winkelen, de ander zwemmen of wandelen. Wat men maar wilde. `s Avonds was er na het diner een bingo en die was erg gezellig.
Donderdag ging de reis naar Giethoorn. Eerst werd genoten van een lekkere pannenkoek, daarna ging iedereen in de rondvaartboot en weer was er koffie met gebak. En in de avond stond er een buffet klaar, wat was klaargemaakt door de kok van het restaurant dat bij de locatie hoorde. Daarna kregen de vakantiegangers via de beamer een serie foto`s te zien, die gedurende de week gemaakt waren.

Op naar huis

Vrijdag moesten de koffers weer ingepakt en na de koffie gingen de deelnemers weer richting Lemmer met een tussenstop in Oldeberkoop. Dit keer bij het Koepelbos: voor een patatje met. Vervolgens werd afscheid genomen en iedereen ging voldaan naar huis. Het was een er mooie week, de gasten wilden nog wel een paar dagen langer blijven. Maar volgend jaar gaan ze weer mee, zo gaven ze aan.

Mede mogelijk gemaakt

De Zonnebloemvakantie afdeling Lemmer gaat zeker door met het organiseren van een vakantieweek voor de gasten uit Lemmer. Gelukkig krijgt ze daarbij ook hulp van een aantal sponsoren. De week werd namelijk mede mogelijk gemaakt door Bakkerij Breimer, supermarkt Poiesz, Jumbo, Bruinsma Noten, Keurslager ‘t Plein en IJsselmeerbeton.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!