Kinderdorp Bulamu hoopt weer op steun voor uitbreiding

LEMMER – Vrijdag 21 april zijn Frits van der Heide met zijn vrouw Geke van de Stichting kinderhulp Oeganda met nog twee personen (ook een Frits en zijn partner Gini) naar het kinderdorp Bulamu in Oeganda geweest. De zaterdag na aankomst brachten ze een bezoek aan het kinderdorp Bulamu. Directeur Joseph stond hen al op te wachten. Het was een blij weerzin. Omdat de kinderen vakantie hadden, was het vrij rustig op de mooi groene compound. Alleen de weeskinderen konden niet naar een thuis of een familielid en bleven op de compound.

Rondleiding langs projecten

De gezelschap kreeg van Joseph een rondleiding over het dorp, want ze waren benieuwd hoe het er voor stond en of het met de laatste nieuwbouw goed gegaan was. Alles zag er mooi uit, de familiehuizen, het nieuwe toiletgebouw (gerealiseerd in 2022) en ook de muur die de stichting in 2022 om de hele compound heeft laten bouwen. De waterput, waar afgelopen maart nog de pomp was gestolen, is nu goed verzegeld.

Nieuw klassenblok

Het nieuwe klassenblok van 3 leslokalen was net twee weken geleden in gebruik genomen en men is er zeer blij mee. Omdat de scholen vrij waren kon het viertal rustig alles bekijken en kregen ze van de aanwezige leerkrachten een uitgebreide uitleg over het onderwijs systeem. Dat maakte een grote indruk op hen. Het zit goed in elkaar, met visie en aandacht voor de kinderen. Het ministerie van onderwijs heeft dan ook terecht een officiële erkenning gegeven aan deze scholen.

Maaltijd voor weeskinderen

Voor de achtergebleven weeskinderen (ongeveer 150 kinderen) en de leerkrachten en huismoeders, hebben ze een heerlijke maaltijd voorbereid, met aardappelen, rijst, veel groenten en kip. “Gezien de volle borden smaakte het zeer goed.” Ook werden met directeur Joseph nieuwe plannen gemaakt. Er zijn op dit moment 924 kinderen die op dit kinderdorp verblijven en hier de lessen volgen. Bij de lagere school is ruimtegebrek en daardoor noodzakelijk dat er extra klassen bijgebouwd worden. Die afspraak is met Joseph gemaakt en de plaatselijke bouwers gaan er deze maand nog aan beginnen.

Steun

“We hopen dan ook op uw steun hiervoor te mogen rekenen want: Samen kunnen we het verschil maken. Wij kunnen terugzien op een zeer geslaagd bezoek aan het kinderdorp Bulamu en zijn in volle tevredenheid weer in Lemmer teruggekeerd,” aldus Frits, Geke, Frits (2) en Gini.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!