“Goudhaantje”Job Zwager volleert CVVO naar winst

LEMMER – CVVO keek zaterdag bijna de hele wedstrijd tegen een achterstand aan, maar trok in de absolute slotfase alsnog de wedstrijd naar zich toe. Dit was een hard gelag voor de Koudumers, die zich de hele wedstrijd een slag in de rondte werkten voor een goed resultaat. CVVO kreeg nog wel de eerste kans toen Yannick Keetman uit een hoekschop bijna de 0 – 1 binnen knikte. De goed keepende doelman van de sweltsjes redde bekwaam met zijn rechterhand. Trainer Ton Haarman, even terug op sportpark De Sândobbe, had bij absentie van Lammert Schut nu Lars Rottiné in het hart van de defensie geposteerd in plaats van Jorn Miedema, die vanaf het middenveld begon.

Achterhoede CVVO in begin niet goed

Of het daaraan lag weten we niet, maar feit was wel dat de achterhoede van CVVO in de beginfase niet goed stond. Dit leidde al snel tot een achterstand. Lars verzuimde de bal ‘voor de stuit’ te pakken en vervolgens toonde Junior van Loveren zich weinig doortastend in het duel. Gevolg was dat de bal terug kon worden gelegd op de 16 waarna Steinar Lageweg de bal snoeihard in de kruising schoot: 1 – 0. CVVO probeerde meteen wat terug te doen en kreeg ook kansen. Toch hielden de bijna 100 meegereisde Lemsters, waaronder Cambuurspeler Floris Smand, hun adem een paar keer in toen topschutter Jorn Pries van Oeverzwaluwen twee keer alleen op doelman Merlijn van Dijk af kwam. Gelukkig voor CVVO kwam Merlijn beide keren als winnaar uit de één tegen één situatie.

Kansen

CVVO probeerde de bakens te verzetten en kreeg ook kansen, maar Oeverzwaluwen straalde absoluut uit voor lijfsbehoud te knokken. De verdedigers gooiden hun hele hebben en houwen in de strijd om treffers van CVVO te voorkomen. Zo kwam Nick Buitenga oog in oog met de doelman van Koudum maar werd hij zo zwaar gehinderd dat de keeper redding kon brengen. Lourens Visser had zijn vizier wat minder scherp afgesteld waardoor hij een paar kansen onbenut liet. De beste kans in de eerste helft was voor Job Zwager na prima voorbereidend werk van Remco de Vries. Job schoot de voorzet van Remco voorlangs het vijandelijke doel.

Na de rust

Na rust creëerde CVVO minder kansen dan in het eerste bedrijf. Lourens Visser kreeg er een paar, onder andere na een goede vrije trap van Erik van de Berg, maar scoorde niet. Ondertussen namen de frustraties bij CVVO wat toe en Junior van Loveren etaleerde dit door een te harde overtreding te maken. Hij incasseerde terecht de gele kaart. CVVO had wel een overwicht en dat resulteerde in een aantal hoekschoppen. Uit één daarvan scoorde CVVO in minuut 80 de gelijkmaker. De prima corner van linksback Jelmer Visser werd even hard als stijlvol ingekopt door Nick Buitenga. Beide ploegen zetten aan voor de overwinning, maar uiteindelijk was het CVVO dat aan het langste eind trok.

Job Zwager: Het goudhaantje

Jorn Miedema, die uit het staal van het bedrijf van zijn vader lijkt opgetrokken, kwam goed voor zijn man, veroverde de bal en stoomde op langs de rechterkant van het veld. Hij leverde een afgemeten voorzet af bij de tweede paal. Het was Job Zwager die in minuut 88 onder toeziend oog van zijn trotse oma met een halve omhaal op schitterende wijze de 1- 2 scoorde. Zo was hij net als in Heeg het goudhaantje, ook omdat de scheids vlak na Job’s treffer het welletjes vond.

Opgestoomd naar plek 3 op de ranglijst

Zo pakte CVVO na een narrow escape toch weer drie punten. Dit was op basis van het vertoonde spel niet onverdiend. Maar het had ook zo maar anders af kunnen lopen als Oeverzwaluwen in de beginfase meer afstand had genomen. Door de overwinning is CVVO inmiddels opgestoomd naar plek 3 op de ranglijst. Donderdagavond 23 maart oefent CVVO tegen het altijd sympathieke Delfstrahuizen om vervolgens op zaterdag 4 maart de competitie in Marknesse te vervolgen tegen SVM.

Op foto 1: Nick Buitenga ‘onderweg’ naar de bal

Op foto 2: Nick kopt raak