Geen nee te koop bij Van der Wal aanhangwagens

OOSTERZEE – “Je kunt het zo gek niet bedenken of wij leveren het.” Dit zegt Doede van der Wal van het gelijknamige aanhangwagenbedrijf aan de Buren 35 in Oosterzee. Nee zeggen tegen de klant, komt dan ook bijna niet voor in zijn woordenboek. In zijn ogen is bijna alles mogelijk namelijk. De klant, of het nu een particulier is of een zakelijke klant, kan er dan ook voor een breed scala aan producten en diensten terecht.

Want naast de verkoop en verhuur van aanhangwagens, paarden-, of boottrailers onderhoudt, restaureert, repareert en renoveert het bedrijf ook alle mogelijke aanhangwagens en trailers. “Je kunt het zo gek niet bedenken of we kunnen het (bijna) allemaal maken of leveren,” zegt Doede daarover. Service, eerlijkheid en persoonlijke aandacht krijgt de klant er gratis bij. En dat ook nog eens 6 dagen in de week. Want wie alleen op zaterdag tijd heeft, staat de deur op die weekenddag wijd open. En ook ’s avonds is er ruimte voor een gesprek of overleg, na afspraak.

Koop of verhuur

Wie voor een aanhangwagen bij Van der Wal komt, kan voor koop en verhuur terecht bij het bedrijf. In het aanbod zowel nieuwe aanhangwagen, als gebruikte exemplaren. In zeer uiteenlopende types en afmetingen. En voor allerlei doelen. Bedrijven bestellen vooral (speciale ) aanhangaanhangers, auto ambulances en machinetransporters. Maar ook bijvoorbeeld een aanhanger die ze omgebouwd willen zien tot foodtruck. Particulieren weten Van der Wal Aanhangwagens te vinden voor aanhangwagens, boot-, en paardentrailers. Verder levert Van der Wal de merken Anssems, Saris. Henra, Humbauer en Bücker Allen hebben een groot assortiment aanhangwagens waaruit de klant kan kiezen.

Onderhoud, reparatie en volledige renovatie

Maar in de technische ruimte van het bedrijf worden aanhangwagens ook onderhouden, gerepareerd en volledig gerenoveerd. Vaak zijn dat huzarenstukken. Want een paarden-, of boottrailer waarvan het chassis nog gaaf is, maar waarvan de houten wanden en de vloer het hebben begeven, tovert het bedrijf om tot een aanhanger die weer als nieuw is. Om dat mogelijk te maken wordt vanzelfsprekend de jarenlange bouwexpertise- en ervaring ingezet. Maar ook het feit dat Van der Wal dealer is van Meyer wanden. “Dan halen we de oude wanden weg en bouwen de trailer weer helemaal op met nieuw materiaal. Dat is vaak goedkoper dan een nieuwe trailer kopen. Bovendien wordt het onderstel dat nog wel goed is, dan hergebruikt.” Vorm en maat doen er dan niet toe, want bij Van der Wal kunnen ze bijna alles maken. En de opbouw kan van allerlei materiaal worden vervaardigd. Niet alleen van hout, maar ook van polyester of aluminium. “Net wat de klant wil.”

Aanhangwagens met lage instap

Wat de klant wil, staat sowieso centraal. “Ons doel is om zoveel mogelijk mensen tevreden te maken.” En dus komen er bijzondere aanhangers uit het bedrijf. Zo levert het bedrijf ook aanhangwagens met een lage instap. Zodat mensen met een hulpmiddel ook naar binnen kunnen. “De trailer gaat dan als het ware door de knieën. Maar er zijn er ook die helemaal gelijkvloers kunnen worden gemaakt. Iemand die slecht ter been is stapt dan zo binnen.” Maar ook andere bijzondere wensen worden ingewilligd. “Zo wilde iemand laatst een paardentrailer met een kleine wastafel en een spiegel er in. Zodat de eigenaar zich na de wedstrijden even kan opfrissen. Anderen willen graag een zadelkamer in de trailer. Dan hoeft het zadel niet mee in de auto. Ook zo’n kamer bouwen we dan graag in. Het is eigenlijk u vraagt en wij draaien bij Van Der Wal aanhangwagens.”

Passie

En dat komt dan ook nog allemaal voort uit een liefde die Doede al voelde toen hij een jongen van een jaar of 14/15 was. Op die leeftijd bouwde hij al oude karren en grasmaaiers om en verkocht ze weer. De eisen op dat gebied zijn tegenwoordig heel anders, maar vanuit die passie is het bedrijf wel ontstaan. Doede werkte eerst nog voor een baas, maar op een gegeven moment ging het roer om en begon hij voor zichzelf. Op een ruime boerderij met opslag en werkplaatsen wordt nu verbouwd, gerestaureerd, gerepareerd en gecontroleerd. Van der Wal is ook een erkend bedrijf van de RDW en dus kunnen de aanhangwagens ook direct in Oosterzee op naam worden gezet. En wie onderdelen nodig heeft, kan trouwens ook heel goed terecht. “We leveren heel veel technische materialen. Uit voorraad. Of op bestelling. En dat laatste kan heel snel. Als we ze de ene dag voor 5 uur bestellen, hebben we ze de volgende dag al in huis.”

Inruil

Wie al een aanhanger heeft, maar op zoek is naar een ander exemplaar kan zijn bestaande ook inruilen in Oosterzee. “Vaak bouw ik die dan weer om tot volledig gerenoveerde aanhangwagens. Omdat het onderstel vaak nog goed is.” Het komt wel eens voor dat Doede in het chassis haarscheuren vindt nadat de koop al is beklonken. “Dat is dan het risico van het vak. In dat geval neem ik geen enkele risico en eindigt het metaal bij de oudijzerboer. Je kunt geen enkel risico nemen en dan neem ik liever mijn verlies dan dat er problemen ontstaan. Ik moet er niet aan denken dat er iets gebeurt met een aanhanger die ik herbouwd heb. Bij mij moet gewoon alles goed en anders doen we het niet.”

Meer informatie

Op de site van Van der Wal Aanhangwagens is veel meer informatie te vinden over het brede scala aan activiteiten van de firma. Telefonisch is het bedrijf bereikbaar op 06-21900728. Maar de firma is ook op Facebook te vinden.