CVVO pakt punt tegen koploper Joure

Tije Heeres wint een kopduel. Foto Piet Loonstra

JOURE/LEMMER – In het treffen van CVVO tegen Joure moest trainer Ton Haarman improviseren in verband met de afwezigheid van een aantal vaste krachten. Dit leek zich al vroeg te wreken toen Joure binnen het kwartier de leiding nam. De bal werd vanaf de linkerflank van CVVO voor het doel werd gebracht, waarna Jouster Jurre van Zeggelaar beheerst afrondde. Gezien het spelbeeld in de thuiswedstrijd tegen Joure werd gevreesd voor een regelmatige nederlaag voor CVVO. Het liep anders.

Op schitterende wijze op 1-1

CVVO kwam op schitterende wijze op 1 – 1. Nick Buitenga, misschien wel zijn beste wedstrijd spelend in het shirt van CVVO, bezorgde met de borst de bal bij Gerben Visser. Gerben ontweek slim een inglijdende Jouster verdediger door de bal weer bij Nick te bezorgen. Nick op zijn beurt stifte de bal prachtig terug naar Gerben die koelbloedig de bal tegen de touwen kopte. Hiermee werd Gerben en passant topscorer aller tijden van CVVO (130 treffers). Dit is een prestatie van formaat, zeker als in ogenschouw wordt genomen dat Gerben ook nog jarenlang voor andere clubs speelde.

Brutaal

Joure was nog maar net van de schrik bekomen of CVVO nam brutaal een voorsprong. Linksbuiten Tije Heeres trok naar binnen en liet met rechts een schot los dat via de handen van de Jouster doelman in het net belandde: 1 – 2. Tije was vijf minuten voor de theepauze ook dichtbij de 1 – 3, maar zijn schot werd geblokt waarna Joure de tegenaanval inzette. CVVO slaagde er niet in de bal koppend weg te krijgen waarna de verder prima spelende Lammert Schut werd uitgespeeld. De aansluitende voorzet, ditmaal vanaf de rechterkant van CVVO, werd koppend afgerond door opnieuw Jurre van Zeggelaar.

Gerben Visser blijft in de kleedkamer

In de tweede helft keken de Lemster toeschouwers vreemd op omdat Gerben Visser in de kleedkamer was achtergebleven. Senne Heeres, in de eerste helft rechtsvoor, nam zijn positie centraal op het middenveld in en invaller Tymen van Grol kwam op de plaats van Senne. Tymen gaf nadrukkelijk zijn visitekaartje af. Eerst was hij dichtbij een goal toen zijn voorzet na een klassieke keepersfout bijna in het doel belandde. En nadat Joure een boogballetje op de lat had gedeponeerd, bood Tymen aan Tije een nauwelijks te missen kans door de bal prima voor het doel te brengen. Helaas voor CVVO verdween de bal op wonderbaarlijke wijze voorlangs het doel. Even later waren de rollen omgedraaid toen Tije de bal bij Tymen bezorgde, maar het geblokte schot van Tymen ging net naast. Tije bood ook zijn broer Senne nog de kans om te scoren, maar onder toeziend oog van hun pake en beppe werd de inzet van Senne gekeerd.

Cruciale redding

CVVO had op basis van de kansen in de tweede helft misschien wel een zege verdiend. Anderzijds was de opluchting groot toen doelman Lars Brouwer ver in blessuretijd oog in oog met een Jouster weer eens een cruciale redding verrichte. En winst was er deze middag toch: de hartverwarmende inzet van de hele ploeg en de goede optredens van de invallers Tymen van Grol, Wietze van de Heerik en Jelle Kok.

Op zaterdag 6 april wacht CVVO de uitwedstrijd tegen QVC uit Stavoren.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!