Bert en Joke 50 jaar getrouwd

LEMMER – Bert en Joke Schotanus-Bakker zijn vandaag, 14 april 50 jaar getrouwd. De 76-jarige Bert kennen velen als zwemonderwijzer in Lemmer. Daarnaast is hij, maar ook zijn eveneens 76-jarige vrouw Joke erg actief voor de katholieke kerk in Lemmer.

Grote trots

Het echtpaar trouwde op 14 april 1972 in Slagharen, nadat ze elkaar hadden leren kennen bij de Katholieke jongeren. Het gezin is sindsdien behoorlijk gegroeid en omvat 5 dochters, 4 schoonzonen en 5 kleinkinderen. Met name die kleinkinderen zijn hun grote trots. Mirjam en Gert, José, Maaike en Anne, Iris en Pieter en Bernadette en Eelke en Kjeld (8) en Lars (5) van Maaike en Anne en Seth (10), Vigo (8) en Juna (4) van Bernadette en Eelke hebben hun ouders een reisje naar hun oudste dochter (en schoonzoon) op Bonaire aangeboden. Daar wonen zij namelijk. Onlangs reisden ze af naar dat tropische eiland.

Het geheim

En het geheim van hun lange en succesvolle verbintenis? “Hun geheim van een lang huwelijk is denk ik elkaar aanvullen waar nodig en elkaar in elkaars waarde laten,” zegt dochter Bernadette daarover.