Sportmonks en Voetbalvandaag ontwikkelen uniek algoritme om voetbal te voorspellen

Wedden op voetbal, het klinkt altijd zo interessant, maar toch is het meestal de bookmaker die wint. Met een uniek algoritme dat is ontwikkeld door Sportmonks en Voetbalvandaag komt daar nu een einde aan. De krachten werden gebundeld om samen aan een algoritme te werken dat voetbalwedstrijden kan voorspellen. Niet alleen in de Eredivisie of de Champions League, maar van meer dan 15 verschillende competities. Na meer dan een jaar onderzoek en development is het algoritme inmiddels hard op weg om een einde te maken aan de hegemonie van de (online) wedkantoren.

Voetbal Vandaag

Voetbal Vandaag is een voetbalsite die recentelijk volledig is vernieuwd en dagelijks met het laatste nieuws komt en daarbij essentiële statistieken van de grootste Europese competities deelt met haar bezoekers, Sportmonks is in 2016 opgericht en net als Voetbalvandaag een Nederlands bedrijf. Sportmonks houdt zich bezig met het verwerken van voetbal data. Dat doen ze met extreem hoge snelheid waardoor je bij Voetbalvandaag al kunt genieten van de snelst bijgewerkte tussenstanden en statistieken.

Wat krijg je als je laatste voetbalnieuws combineert met een groot pakket aan voetbaldata en de nieuwste technologie? Een bot die zeer nauwkeurig voetbalwedstrijden kan voorspellen oftewel de schrik van elke bookmaker. Voor de voetbal voorspellingen wordt gebruik gemaakt van een algoritme. Daarbij worden artificial intelligence en machine learning gebruikt om de bot nog slimmer te maken.

Hoe het algoritme voetbal kan voorspellen

Een voetbalwedstrijd correct voorspellen lijkt misschien niet zo moeilijk, maar er komt meer bij kijken dan een beetje geluk. Het algoritme van Voetbalvandaag en Sportmonks combineert honderden aspecten van beide teams en gaat dan aan het rekenen. De berekeningen zijn gebaseerd op meer historische gegevens van meer dan 10 jaar.

Ten eerste is er een prediction model dat constant geüpdatet wordt met de laatste data. Dat houdt in dat elke goal, maar ook corner, kaart en zelfs vrije trap wordt gesynchroniseerd. Dat proces is volledig geautomatiseerd zodat er geen menselijke fouten gemaakt kunnen worden.

Daarbij kijkt het algoritme ook naar de resultaten in thuiswedstrijden en uitwedstrijden, blessures en schorsingen bij beide ploegen en naar de huidige vorm. Tevens wordt er gekeken wat er op het spel staat voor beide ploegen. In totaal zijn er wel honderden statistieken bij elke wedstrijd. Zo wordt er ook gekeken naar de weersvoorspelling, de ondergrond en onderlinge resultaten in eerdere ontmoetingen.

Vervolgens wordt alle data gekoppeld aan het “Bayesian model” van Thomas Bayes. Aan de hand van dat model worden de verwachte doelpunten en daarbij ook de verwachte doelpunten per tijdsperiode voorspeld. Dat zijn de twee belangrijkste aspecten waar het algoritme mee aan de slag gaat. Op basis van deze uitkomsten kan het algoritme een accurate voorspelling doen. Voor een leek klinkt dit wellicht als hogere wiskunde, maar de teams van beide bedrijven werken al langere tijd aan deze berekeningen die met de dag nauwkeuriger worden.

Voorspellingspercentage

Omdat zowel Voetbalvandaag als Sportmonks constant data verzamelen van meer dan 15 competities, kunnen alle wedstrijden in deze competitie voorspeld worden. Momenteel heeft het algoritme een correct voorspellingspercentage van om en nabij de 80%. Als we beide bedrijven moeten geloven zal dat de komende maanden alleen maar oplopen aangezien er steeds meer data wordt toegevoegd.

De bookmakers houden hun hart vast want Voetbalvandaag publiceert alle voorspellingen dagelijks, gratis en voor niets.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!