Prijzenregen bij Pegasus Lemmer

Team MB4

LEMMER – Afgelopen weekend deden de leden van Pegasus weer mee op twee verschillende plaatsen aan wedstrijden. Het ging om een landelijke wedstrijd in Purmerend en een provinciale wedstrijd in Joure.

Purmerend

Zaterdag zijn Larissa en Rineke afgereisd naar Purmerend voor de plaatsingswedstrijden voor het NK. Larissa (Senior C) startte bij brug. Helaas ging het daar bij haar favoriete toestel mis en moest ze een val incasseren. Ze heeft haar wedstrijd erg netjes en stabiel afgemaakt. Ze is als 4e geëindigd en is helaas niet geplaatst voor het NK. Rineke (Senior B) startte op vloer waar ze een mooie nieuwe serie heeft gesprongen. Ook sprong en balk waren stabiel. Helaas was ook Rineke geen vrienden met de brug vandaag. Ze is vandaag 15e geworden.

Joure

In Joure werden plaatsingswedstrijden voor het FK. gehouden Yfke, Mirthe, Phiene, Isabel, Bernou en Lisa (niveau 4) hebben prachtige oefeningen geturnd. Vooral op brug en vloer hebben de meiden erg hoge scores neergezet. Daarnaast hebben deze meiden elkaar super goed aangemoedigd en deze wedstrijd echt samen geturnd. Het resultaat  was een prachtige bronzen medaille!

Na dit team kwam er nog een team van Pegasus in actie, bestaande uit; Kim, Anna, Rinske, Fleure en Maud (niveau 5). Helaas kon Heidi niet deelnemen in verband met een blessure. Geen foutloze wedstrijd, maar er werd wel veel geleerd. Met maar 0,075 verschil met nummer 1 heeft dit team toch een prachtige zilveren medaille behaald. Doortje (Junior D) sloot de dag af in Joure. Wat een stappen weer gezet vergeleken met vorige week. Ze heeft zichzelf verbeterd en ging tevreden met een 7e plaats naar huis.

Zondag

Zondag was Pegasus weer in Joure. Kyra en Tessa (senior E) en Melissa (Jeugd E) hebben een goede wedstrijd laten zien. Melissa was niet geheel vrienden met de balk en  viel helaas op de vloer. Maar ze werd  desondanks toch nog 4e. Kyra en Tessa hebben mooie oefeningen laten zien, her en der zijn er nog wat verbeteringen te behalen maar ze stonden mooi samen op het podium. Een bronzen medaille voor Tessa en goud voor Kyra was het resultaat.

Larissa (Senior C) sloot de dag af. Ze heeft wat last van een blessure en op zaterdag ook al een wedstrijd geturnd dus de vermoeidheid was aanwezig. Daarom werden haar oefeningen iets gemakkelijker gemaakt, maar wel goed uit te voeren. Dit resulteerde in een verdiende zilveren medaille!