La Muchacha: de inpak-en cadeautjes snoepwinkel voor dames

LEMMER – Wendy Freese-Vos begon uit verveling in de coronatijd met het maken van sieraden. Maar die moesten ook ergens in verpakt worden. Dus ging ze op zoek naar leuke cadeauzakjes. Toen die alleen in grote aantallen te verkrijgen bleken, dacht ze waarom ga ik ze niet verkopen! En dat werd de basis van La Muchacha, de snoepwinkel voor dames zoals ze dat wel eens lachend noemt. In de winkel is van alles te koop op het gebied van verpakken, maar ook bijzondere cadeautjes, kaarten, wasparfums en zelfs edelstenen.

Het bijzondere verpakkingsmateriaal bracht Wendy eerst aan de man vanuit huis. Maar de woning stond op een gegeven moment volledig vol met dozen en materialen. In voormalig restaurant Peppers, aan de Emmakade1  heeft Wendy nu een prachtig onderkomen gevonden. Maar online bestellen kan ook, het dan in de winkel ophalen of het laten versturen. Voor jezelf of voor een ander.

Wanden vol verpakkingsmateriaal
In de gezellig ingerichte ruimte zijn wanden vol verpakkingsmateriaal te vinden. Inpakpapier in alle soorten en designs die je je maar kunt voorstellen, tasjes waar je iets leuks in kunt stoppen, allerhande kaarten die bij zo´n pakketje horen of kaarten met een envelopje erop waar je geld in kunt stoppen. Maar ook de juten zak van Sinterklaas waarin natuurlijk heel veel cadeautjes gestopt kunnen worden.

Cadeautjes met een persoonlijke noot
Daarnaast zijn er veel cadeautjes te krijgen met een persoonlijke noot. Een rompertje laten bedrukken met een tekst of een naam, zelfs met een kapstokje met de naam erop, cadeaulabels, linnen tasjes met daarop een tekst naar keuze, bedrukte sleutelhangers, bedrukte blikjeshouders en zelfs emmers voor kerstpakketten met daarop een tekst, het kan allemaal. En natuurlijk kan er ook van alles in die tasjes of emmers, daar zorgt Wendy dan vervolgens ook voor. Ze werkt dan samen met andere ondernemers die dan voor de inhoud zorgen. ´Zo kunnen we samen een mooi product leveren.`

Versturen laten verzorgen

Wie dat wil kan Wendy vervolgens het versturen ook laten verzorgen. `Of dat nu om een bedrukt rompertje gaat of om een gevulde en bedrukte emmer, mensen hoeven alleen aan te geven wat ze willen via de mail of in de webwinkel, te bestellen en het adres op te geven van degene waar het voor bedoeld is. Dan verzorg ik de rest. Voor mensen die geen zin hebben om zelfs iets in te pakken of geen tijd om het zelf te regelen. Maar het bestellen in de webshop en het dan afhalen in de winkel kan ook.`

Meer informatie
Naast al die verpakkingsmaterialen ook bijzondere kaarten en prenten van de hand van haar schoonzuster. En nog een topper: La Muchacha verkoopt ook wasparfum. `Dat loopt echt als een trein. Zo´n parfum doe je in het wasverzachtervakje waarna je was heerlijk ruikt. Het is er in verschillende geuren en maten.` Tevens kan de klant terecht voor een selectie edelstenen van haar nichtje Maureen van c.crystals. `La Muchacha betekent het meisje en wat ik wilde is een ´snoepwinkel´ voor meisjes en dames op het gebied van inpakken en cadeautjes. ` Wie benieuwd is naar wat Wendy allemaal te bieden heeft kan terecht op La Muchacha, op instagram of in de winkel op maandag en vrijdag van 12.00 tot 17.000 uur.