Met ‘t pontje naar het Woudagemaal

LEMMER – B&W van gemeente De Fryske Marren wil bij het Woudagemaal een wandelpad en pontje realiseren. Dat maakt het gemaal beter toegankelijk en het wandelrondje langs het strand kan worden uitgebreid.

Het Wetterskip gaat het terrein van het Woudagemaal uitbreiden en opknappen. De gemeente wil het gemaal beter toegankelijk maken vanuit Lemmer (herinrichting Plattedijk). Tussen de Plattedijk en het Woudagemaal ligt een groot perceel weiland van het Wetterskip aan het stroomkanaal. De oever van dit perceel wordt door het Wetterskip ingericht als Kade Richtlijn Water-oever. Op dit perceel kan een recreatief voetpad worden aangelegd met vlonders door de natuuroever. Maar ook met een uitkijkpunt naar het gemaal en een pontje om het stroomkanaal over te steken. Daarmee wordt de bereikbaarheid van het gemaal vanuit Lemmer verder verbeterd en kan het wandelrondje langs het strand naar het gemaal worden uitgebreid.
Het Wetterskip is akkoord met de aanleg van het voetpad op hun land. Ook is het blij met de komst van een pontje.

Voor wethouder Frans Veltman is de aanleg van een wandelpad met pontje naar het Woudagemaal een hoogtepunt. “Mei dit paad meitsje we it wrâlderfguod noch moaier berikber foar besikers fan út it sintrum fan ‘e Lemmer. It pontsje is in nije attraksje foar it doarp en in nije beleving fan it Woudagemaal