Helder Financiële Diensten één jaar actief in Lemmer

Foto - Andrea de Grauw van DreeKiekt Fotografie

LEMMER – Sinds jaar en dag waren er in Lemmer 2 bekende verzekeringskantoren; Rodenburg en AQRaad. Vorig jaar november zijn de twee kantoren samengegaan met Helder Financiële Diensten uit Emmeloord en werken ze vanuit het voormalig kantoor van AQRaad Verzekeringen, aan de Flevostraat 2A.
April dit jaar voegde Eerdmans Jachtverzekeringen en assuradeuren zich daar nog bij.
Is er veel veranderd in een jaar tijd? ‘Ja en nee’ is het antwoord.

Hierbij een kort vraaggesprekje met de 3 ‘oudgedienden’

Wat is er anders geworden voor de relaties?
‘Voor de relaties blijven wij de bekende gezichten en aanspreekpunten, dat verandert niet. Hierbij werken wij samen met onze collega’s uit Emmeloord die voor ons de schadeafwikkeling regelen en ondersteuning bieden bij zakelijke risico’s. Doordat wij nu nog meer kennis en ingangen bij verzekeraars hebben, kunnen wij nog meer maatwerk leveren. Iets dat niet meer zo vanzelfsprekend is in deze tijd van terugtrekkende banken en verzekeraars.
‘Mensen kunnen bij ons zo naar binnen stappen voor vragen. Gastvrijheid vindt men heel belangrijk en het past zeer goed bij een dorp als Lemmer. Ook hebben we er nu 35 collega’s bij gekregen, wat meer kennis, ervaring en expertise met zich meebrengt. Met zoveel nieuwe collega’s zit het met de werksfeer ook helemaal goed’, aldus Gerolf Schotanus.

Qua werkzaamheden, zijn die veranderd?
Tjalling Postma: ‘Ik adviseer nu voornamelijk op het gebied van hypotheken. Daarbij zit ik veelal bij mensen thuis aan tafel of op kantoor om de financiering van een woning te regelen en alle  bijbehorende verzekeringen. Echt mooi werk om klanten te helpen met de financiering van hun nieuwe woning, een verbouwing of een aanpassing van hun huidige hypotheek met als gevolg lagere lasten. Soms komen er ook minder leuke zaken voorbij, zoals een echtscheiding. Het is in ieder geval zeer afwisselend werk’.

Ook voor Carien van der Zwan-Rodenburg is er veel veranderd. Ze werkt niet alleen meer samen met haar man Clemens, maar ook haar werkzaamheden zijn uitgebreid.
‘Ik ben nu het gezicht van RegioBank Lemmer. Daar de banken zich steeds meer terugtrekken uit de dorpen, willen wij juist steeds zichtbaarder worden. Daarnaast help ik particulieren met verzekeringen en ik ondersteun onze nieuwe collega’s van Eerdmans Jachtverzekeringen op het gebied van schadebehandeling. Heel allround dus’.

Datzelfde geldt ook voor Gerolf. ‘Deels ben ik verantwoordelijk voor het zakelijke verzekeringsadvies, maar ook ondersteun ik de directie bij allerlei zaken en stuur ik de collega’s aan op het kantoor Lemmer’.

Hoe ziet de toekomst eruit?
‘We hebben de periode van samenvoegen nu gehad en kijken vooruit. We willen nog meer zichtbaar worden in de regio en we willen onze dienstverlening op topniveau krijgen. Herkenbare gezichten zijn hierbij een belangrijk onderdeel, daar hechten mensen waarde aan.
Kortom: Wij willen dé financiële dienstverlener van Lemmer en omstreken worden. Uitdagingen genoeg’, zeggen de medewerkers uit Lemmer.