‘Heel Holland Bakt’

LEMMER – Vooral nu er geen evenementen mogen plaatsvinden is het niet zo vreemd dat de witte partytent aan de Albert Koopmanstraat volop de aandacht trekt.
“Voorbijgangers dachten dat het ging om een corona test locatie en ook gingen er geluiden van ‘Heel Holland Bakt’, aldus de ‘prikdames’ in de tent.

Huisartsenpraktijk LemmerRijn koos voor een dubbele partytent om zo de 1,5 meter afstand te kunnen handhaven voor mensen die de griepspuit komen halen. Elders in De Fryske Marren zoals bij Huisartsenpraktijk Echtenerbrug kan men de griepspuit halen in dorpshuis De Brêge.

Opkomst
De opkomst met name aan de Albert Koopmanstraat is groter dan vorig jaar.  Aanleiding is het coronavirus (COVID-19).. Want “Naast bescherming tegen griep zou de griepspuit gunstige effecten kunnen hebben tegen het nieuwe coronavirus.
De prik-tent van Huisartsenpraktijk LemmerRijn staat er nog tot en met vandaag, donderdag 5 november.  Met vandaag meegeteld, zijn er naar schatting zo’n 1500 mensen langs geweest in de Albert Koopmanstraat.  Op de vraag of er genoeg griepspuiten zijn: “Een nabestelling van het jaarlijkse vaccin is onderweg, waardoor er genoeg is voor mensen die tot de risicogroep behoren”.