Nieuw beleid zonnevelden ter inzage

DFM – De gemeente wil dat er draagvlak en betrokkenheid is van de omgeving als het gaat om nieuw beleid voor zonneparken. Ze schrijft in een rapport daarover:´Door de zonneparken ruimtelijk en maatschappelijk goed in te passen is er een grotere kans op maatschappelijke acceptatie van deze vorm van duurzame energie.` Overigens is er in de gemeente niet overal draagvlak voor dit soort velden.
Burgers kunnen tot uiterlijk 24 augustus opmerkingen maken over het conceptplan Sinnefjilden De Fryske Marren 2020 dat inmiddels is opgesteld.

Het nieuwe beleid geeft meer uitleg over het bestaande beleid. Met name over de toegestane oppervlakten. Ook maakt ze concreet wat de begrippen draagvlak en participatie in hun ogen betekenen. Er is nu nieuw beleid geformuleerd, waarin meer een relatie wordt gelegd met de energiebehoefte in onze gemeente. Opwekking via zonneparken speelt daarin een belangrijke rol. Locatiekeuze en landschappelijke inpassing moeten zorgvuldig plaatsvinden samen met de bewoners. Het beleidskader moet bijdragen aan de verwezenlijking van de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente.

Inzage
Het ontwerp-beleidskader kunt u inzien bij: de centrale balie van het gemeentehuis te Joure, het servicepunt in Balk en het servicepunt in Lemmer.
Opmerkingen over het concept-beleidskader? Reageer dan uiterlijk 24 augustus 2020
Wij noemen die reactie een zienswijze. Een zienswijze wordt betrokken bij het definitieve besluit over het beleidskader. U kunt tot en met 24 augustus een zienswijze bij ons indienen.
door een brief te sturen naar:
B en W van De Fryske Marren
Postbus 101
8500 AC JOURE
U kunt het beleidskader hier downloaden