Fokke Klijnstra zingt z’n eenzaamheid weg

LEMMER – Achter de enthousiaste en openhartige Fokke Klijnstra schuilt een persoon met intens verdriet en grote eenzaamheid.
Geen bezoek van de kinderen en ook de band met de overige familieleden is hij kwijtgeraakt.
Toch gloort er weer licht voor de in Lemmer wonende Klijnstra. Door het schrijven van een eigen lied over eenzaamheid is hij al aardig op weg naar een Bekende Nederlander.

Op een kladje
Eenzaamheid, Fokke was er dag en nacht mee bezig, waardoor er ineens een lied was geboren. Bij het slapen gaan drong plots de tekst door z’n hoofd. Hij stapte meteen uit bed en schreef de ingeving op een kladje. De volgende morgen was hij stomverbaasd. De tekst was perfect. Zonder één woord te wijzigen werd de tekst met een melodramatische noot eveneens op eigen muziek gezet.

Applaus
Door Sociaal Goud, (samen goud), een organisatie die zich inzet voor alleenstaanden en eenzame mensen, jong en oud is Fokke op de kaart gezet. Door Marleen Suurmeijer (directeur van Sociaal Goud) werd hij uitgenodigd voor een eerste optreden in Leeuwarden. Kippenvel kregen ze in de Harmonie bij het optreden van de 74-jarige.
Het lied ‘’Helemaal Alleen’’ dat al veel applaus heeft ontvangen, raakt velen.
Naast de optredens zijn er ook al opnames gemaakt door Radio Amsterdam, Radio Fryslan en er volgt meer…..
Met het lied heeft hij de eenzaamheid van zich afgeschreven. Maar de pijn die blijft. De optredens en alles wat daarmee samenhangt heeft hem veel moois gebracht waaronder nieuwe vrienden.
In augustus neemt Fokke deel aan ‘De kerk biedt een podium’ in de Hervormde kerk Lemmer.

Gitaar

Dat muzikale zat er altijd al in. Fokke maakte vroeger, samen met Roel Bootsma (Pruis) uit Lemmer, deel uit van de band ‘The Specials’ (zie onderstaande foto). Ze speelden destijds in het Nutsgebouw (nu de apotheek) tijdens de Lemster wike.
Fokke woont in een klein museum. Zijn woonkamer staat dan ook meer dan vol.
En dan………… verschijnt de gitaar en gaan alle remmen los. Prachtig.
De singer-songwriter sluit z’n optreden af met: “Ze mogen alles van mij hebben, maar niet mijn gitaar.

Het lied “Helemaal Alleen”

Vanaf links: 2e Roel (drums) en 3e Fokke alias Ferry (gitaar)