KV Lemmer onderuit tegen Joure

LEMMER – Zaterdag 15 december stond de laatste wedstrijd van 2018 op het programma. Na de goede prestatie tegen de koploper was het nu de taak om tegen Joure orde op zaken te stellen. Niet alleen een goede prestatie neerzetten, maar ook om de punten in huis te houden.

Wegens Dickens begon de selectie al om 9.30 uur met de aftrap na een heerlijk verzorgd ontbijt door Akse’s Catering.
Het was Joure dat al vrij snel de score opende 0-1. Na 5 minuten stond er een 1-3 tussenstand op het scorebord. Lemmer speelde echter zo zwak, ongecontroleerd en zonder beleving dat dit slechts een vertekening was van het spelbeeld. Joure kwam meer en meer op stoom wat resulteerde in een 1-10 ruststand.
Coach Henk Steunebrink was duidelijk in de bespreking. Orde op zaken stellen en die slaap uit onze ogen halen!

De tweede helft begon meteen met een doelpunt aan Lemmer kant. Het leek dan ook dat de speech had geholpen, ware het niet dat Joure hierop direct weer een antwoord had, 2-11. Om het tij nog te kunnen keren werden er een aantal wissels doorgevoerd, waarbij Tamara Bruin, Meryam Akse, Sipke Tichelaar, Ricco Nievaart en Benny Akse in het veld kwamen. Lemmer zette de achtervolging in, maar ondanks dat het spel beter werd, resulteerde het niet in een verbetering qua stand. De eindstand 8-18 heeft Lemmer te danken aan een complete offday.
Na 4 wedstrijden met 2 punten kan Lemmer concluderen dat ze in het nieuwe jaar flink punten moeten pakken en dat dit ook zeker mogelijk is.