CDA – Verkeersonveilige situatie fietsenrekken

Vragen over oversteek Burgemeester Krijgerplein

LEMMER – CDA De Fryske Marren vreest gevaarlijke verkeerssituaties bij het Burgemeester Krijgerplein in Lemmer. Na de sloop van het oude gemeentehuis en de herinrichting van het gebied is op de plek van een parkeervak een fietsenstalling gerealiseerd. Fietsers steken daar nu de weg over. Een ongewenste situatie als het aan CDA’er Roel Roelevink ligt. Hij heeft schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld.

,,Aan de kant van het Burgemeester Krijgerplein, waar de fietsenrekken zijn gekomen, staan geen winkels. Zo ontstaat dus de situatie dat de fietsers na het stallen van hun rijwiel de weg over moeten steken om het centrum in te lopen. Dit kan best verkeersgevaarlijke situaties met zich meebrengen”, weet het Lemster raadslid te vertellen. Naar verwachting zal vooral in de zomer en op drukke winkeltijden veel van de mogelijkheid gebruik worden gemaakt om de fiets in de nieuwe rekken te stallen. ,,Nu al blijkt de stalling in een behoefte te voorzien. Voor zover bekend, zijn er gelukkig nog geen aanrijdingen geweest en dat willen we natuurlijk voorkomen.”

Roelevink wil graag weten of het college de gevaarlijke situatie onderkent. ,,Zo ja, welke maatregelen worden er genomen om dit op te lossen?”.