L8 zesde in de Slag om Willemstad

L8 zesde in de Slag om Willemstad Het was een harde dobber.

LEMMER – Zaterdag 14 september hebben de heren van L8 deelgenomen aan de Slag om Willemstad, een wedstrijd met de start en finish in de kom van het pittoreske Willemstad. En over het ruwe water van het Hollands Diep. De directe concurrenten in de hoofdklasse waren ook aanwezig, dus de heren konden laten zien hoe zij uit het zomerreces zijn gekomen.

Interim stuurvrouw Nienke van de Sar

Vorig jaar werd hier een uitstekende 6e plaats behaald. Het doel was om dat dit jaar te evenaren. Onder bezielende leiding van de interim stuurvrouw, Nienke van de Sar, werd de wedstrijd aangevangen. Met de wind in de rug, werden snelheden van ruim boven de 10 km/h gehaald. Bij het keren bij de boei op zo’n 7 kilometer werd het een heel andere koek: wind tegen en golven tegen, maakte het een bijzonder zware terugtocht. Nienke hield de mannen scherp en zo werd uiteindelijk de 14,5 kilometer geroeid met een gemiddelde snelheid van net boven de 10 km/h. Hetgeen uiteindelijk resulteerde in een 6e plaats in de hoofdklasse en een 7e plaats overall. Echter een vijfde plaats lag binnen handbereik, want de heren hadden bij de finish last van een opstopping bij de finish. Wat toch wel bijna 40 dure seconden heeft gekost.

De stevige trainingen van de afgelopen weken hebben hun nut bewezen. De mannen zijn blij dat Nienke hen heeft willen sturen. Volgend weekend wederom een Slag, ditmaal om Makkum.