CVVO te kwetsbaar bij balbezit tegenstander

CVVO te kwetsbaar bij balbezit tegenstander Aanvoerder Gerben Visser feliciteert Jelmer Visser met zijn prachtgoal. Foto Elvi van Loveren

LEMMER – De kop van dit stukje had ook kunnen luiden ‘CVVO door naar knock out fase bekertoernooi’ want CVVO is door. Maar met tegenstanders die uitkomen in de vierde en vijfde klasse was CVVO het ook aan zijn stand verplicht om de tweede ronde te bereiken. Veel relevanter is hoe CVVO er voor staat nu we richting de start van de competitie gaan. In dit licht beschouwd leert de voorbereiding op de competitie dat CVVO verdedigend veel te kwetsbaar is. Zelfs tegen vijfdeklassers als Bakhuizen en NOK incasseerde CVVO tegentreffers, respectievelijk 1 en 2.

Zorgen

En dit baart zorgen. Het is dan gemakkelijk om te wijzen naar de achterhoede, maar verdedigen is een teamtaak en vooralsnog is de uitvoering van die taak onvoldoende. De ploeg zal daar collectief meer energie in moeten steken, te beginnen bij de voorwaartsen. Symptomatisch voor de verdedigende problemen was de bekerpot tegen NOK van afgelopen zaterdag. Op het prachtig gelegen sportpark in Oudemirdum zegevierde CVVO met 2 – 5, maar NOK had er ook nog wel een paar meer kunnen maken. De ruststand was 0 – 4, maar het had ook 2 – 4 of 3 – 4 kunnen zijn als NOK de geboden kansen had afgerond. De ploeg deed dat in de tweede helft beter en omdat CVVO nog slechts één keer scoorde was de eindstand 2 – 5.

Stand voor rust

Aanvallend zijn er minder zorgen voor CVVO en dat bleek ook zaterdag. Tije Heeres vond al in de 8e minuut het net, nadat een schot van hem in dezelfde aanval eerst de paal teisterde: 0 – 1. NOK kreeg meteen de kans om gelijk te maken, nota bene nadat CVVO zelf een hoekschop mocht nemen. De vrije doorgang die NOK kreeg was echter niet aan de blauwwitten besteed. Nadat CVVO nog een kans weggaf en Gerben Visser bijna doel trof uit een vrije trap, mocht diezelfde Gerben aanleggen vanaf 11 meter na een overtreding op Nick Buitenga. Hij miste net als vorige week. Dit keer schoof hij de bal naast het doel. NOK kwam weer bijna langszij, maar Hedzer Bergstra redde op doellijn. Nick Buitenga scoorde na een pass van Gerben Visser met een lobje, nadat Nick eerder de paal had geraakt: 0 – 2. Gerben Visser tilde de stand voor rust naar 0 – 4. Eerst wist hij een voorzet van Tije Heeres op waarde te schatten en vlak voor rust trof zijn bekeken kopballetje doel.

Jelmer Visser doet publiek opveren

Na rust bakte CVVO er ook aanvallend niet veel meer van, terwijl het verdedigend broos bleef. NOK scoorde de 1 – 4 en nadat Jelmer Visser het Lemster publiek nog een keer deed opveren door de bal vanaf een meter of 25 in de winkelhaak te deponeren, mocht NOK ook nog de 2 – 5 scoren.

Zaterdag uit tegen Balk

Zaterdag begint de competitie in de derde klasse P. Deze competitie telt echter 13 ploegen en daarom is er elke week een ploeg vrij. CVVO is meteen de eerste competitieronde aan de beurt. Daarom oefent CVVO zaterdag aanstaande 21 september om 12:30 uur uit tegen Balk.