In 2025 nieuwe exploitant zwembad Ny Sudersé

Martin en Jinke Doef zwaaien vanaf 2025 niet meer de scepter in het zwembad.

LEMMER – Martin en Jinke Doef stoppen per 31 december 2024 met zwembad NY Sudersé. Eigenaar Gert Jan Mondeel is op dit momenteel op zoek naar een andere professionele en mogelijk wat grotere partij die het zwembad dan wil gaan exploiteren. Ze doen dit alles in goed overleg aldus Mondeel. “Er is een goede verstandhouding en geen trammelant.”

Contract niet verlengd

“We zijn hier 5 jaar geweest. Het was niet onze keuze om te stoppen, maar het is nu dan wel tijd om verder te gaan met een nieuwe uitdaging,” zegt Jinke daarover. Gert Jan Mondeel bevestigt dat hij het contract na 5 jaar met de familie Doef niet heeft verlengd. “De tijd van het contract zat erop en nu gaan we kijken wat er meer mogelijk is. Een andere professionele partij die met frisse inzichten een betere exploitatie kan bewerkstelligen is het plan.”

Geen gemakkelijke opgave

Het is volgens hem geen gemakkelijke opgave om een zwembad rendabel te houden. “Er komt veel bij kijken. Een organisatie die wat meer capaciteit heeft, is de insteek.” Die moet er dan ook voor zorgen dat de inkomsten niet achterblijven bij de kosten. Verder moet vanzelfsprekend worden voldaan aan de eisen die de gemeente stelt aan de openstelling van het bad en het doelgroep zwemmen. Mondeel heeft al een aantal gesprekken gevoerd met potentiële nieuwe exploitanten en is hoopvol dat er een goede partij wordt gevonden.

Best blijven doen

Het echtpaar Doef blijft tot de laatste dag haar uiterste best doen in het bad, zoals ze dat altijd deed. “We halen er nog alles uit en alles gaat gewoon door zoals het ging. Wel attenderen we zwemmers erop dat badenkaarten voor 10 of 20 keer voor 1 januari 2025 moeten zijn opgemaakt. Elke klant krijgt een nieuwsbrief met de info over de badenkaarten.” Nieuwe inschrijvingen van leszwemmers die nu binnenkomen, gaan op een wachtlijst die dan naar de nieuwe exploitant gaat. Ook de inschrijvingen van Stichting Leergeld en ISF worden in kaart gebracht en overgedragen. “Zodat de nieuwe exploitant een warme overdracht tegemoet kan zien.”

Nieuwe zwemschool

Zelf gaan Martin en Jinke Doef een nieuwe zwemschool beginnen die is gericht op zwemlessen en doelgroepen.