Winst en verlies voor CVVO bij aftrap seizoen 2024 – 2025

Tymen van Grol die doel trof tegen LVV Friesland. Foto Piet Loonstra

LEMMER – Twee oefenwedstrijden voor CVVO. Tegen Groen Geel uit Groningen en LVV Friesland uit Leeuwarden.

CVVO – Groen Geel 5 – 2

De eerste wedstrijd in de voorbereiding speelde CVVO tegen derdeklasser Groen Geel uit Groningen. De Groningers waren het eerste half uur beter en kwamen in die fase uit een hoekschop verdiend op een 0 – 1 voorsprong. CVVO verzette de bakens, ondanks de afwezigheid van skûtsje bemanningslid Nick Buitenga. En kwam op gelijke hoogte toen Gerben Visser een vrije trap van Erik van de Berg technisch knap ‘in één tijd’ tegen de touwen werkte. Senne Heeres zette de Lemsters op een 2 – 1 voorsprong toen hij een knappe solo met een doelpunt bekroonde. Gerben Visser kopte CVVO naar 3 – 1 toen hij een uitstekende voorzet van Jelle Kok via de onderkant van de lat binnen kopte.

Wisseling van bijna het hele elftal

In de rust wisselden trainer Ton Haarman en zijn nieuwe assistent Tjalle van der Ploeg nagenoeg een heel elftal. Dit weerhield de ploeg er niet van om door te gaan met het vergroten van de voorsprong. Eerst bleef Abel van Asch oog in oog met de Groninger goalie koelbloedig, 4 – 1.  Waarna diezelfde Van Asch Senne Heeres alleen voor de goal zette. Senne rondde vervolgens beheerst af: 5 – 1. CVVO bouwde regelmatig gedurfd op en nam daarbij op de koop toe dat dit een keer mis kon gaan. Dit gebeurde ook, waarna Groen Geel terug kon komen tot 5 – 2. Het laatste wapenfeit was van Joute Pieter Visser die pech had dat zijn prima schot op de paal belandde.

CVVO scoort vier keer maar verliest toch van LVV Friesland

Dinsdag 20 augustus trad CVVO aan tegen LVV Friesland uit Leeuwarden. Supporter B. van D. te Lemmer merkte vooraf op dat de keeper van CVVO erg weinig te doen zou krijgen omdat het een zwakke tegenstander betrof. Het was anders. LVV had nog slechts één keer getraind en speelde daarom zuinig. De ploeg liet CVVO komen en loerde op de counter. CVVO tuinde daar de eerste helft in en verdedigde matig. De van Blauw Wit overgekomen en nog ongetrainde spits van LVV profiteerde daar drie keer van, zodat CVVO met een 0 – 3 achterstand aan de thee moest.

Nuttige oefenpot

Na rust kwam CVVO een half uur lang veel beter voor de dag. Gerben Visser scoorde uit een vrije trap de 3 – 1, waarna Tymen van Grol vanaf de rechterkant de bal snoeihard achter de Leeuwarder goalie schoot. CVVO wilde en kreeg meer en kwam via Hugo van Asch en Nick Buitenga zelfs op een 4 – 3 voorsprong. Hierna nam CVVO wat gas terug en dat hielp de Leeuwarders terug in het zadel en aan een overwinning. De hoofdstedelingen troffen nog twee keer doel: 4 – 5. Al met al weer een nuttige oefenpot.

Balans na 2 wedstrijden

De balans na twee wedstrijden: het scorend vermogen lijkt op orde, maar in verdedigend opzicht wordt er nog te veel open huis gehouden.