Bernd Beersma nieuwe voorzitter branchevereniging onafhankelijke brouwerijen CRAFT

Links de nieuwe voorzitter Bernd Beersma en rechts aftredend voorzitter Jos Oostendorp. Foto CRAFT

LEMMER – Bernd Beersma (47) is de nieuwe voorzitter van CRAFT, de branchevereniging voor onafhankelijke brouwerijen. Beersma, geboren in Lemmer en tegenwoordig woonachtig in Spanga, heeft geruime tijd bestuurlijke ervaring opgedaan in de vereniging sinds zijn benoeming als bestuurslid van CRAFT in 2018. Zijn betrokkenheid bij de vereniging gaat echter verder terug. Met zijn inzet voor de Dutch Craft Beer Conference (DCBC) stond hij aan de wieg van dit grootste jaarlijkse evenement voor professionele brouwerijen in Nederland.

Eigen brouwerij en biermerk Kleine Beer

Buiten CRAFT is Beersma onder andere bekend als brouwer en mede-eigenaar van Pigs & Bears Brewing Co. in Wolvega waaronder het biermerk Kleine Beer valt.

Serieuze branchevereniging

“CRAFT heeft zich ontwikkeld van de vereniging voor kleine brouwerijen tot een serieuze branchevereniging die een gesprekspartner is voor de overheid. We gaan ons samen met onze leden nog meer inzetten voor de diversiteit, de kwaliteit en onafhankelijkheid van het Nederlandse bierlandschap”, aldus Beersma.
Beersma is de opvolger van Jos Oostendorp, die deze maand is afgetreden. “”De afgelopen jaren heb ik ervaren dat samen verantwoord genieten van onze prachtige bieren bijdraagt aan een positieve samenleving. Een samenleving waarin begrip voor elkaar en een gevoel van geluk de boventoon voeren. Ik vond het waardevol hier als voorzitter van onze branchevereniging een bijdrage aan te mogen leveren”, voegt Oostendorp toe.

Over CRAFT

Beersma is op de Algemene Ledenvergadering van CRAFT op 24 juni 2024. in Groenlo geïnstalleerd. CRAFT is de branchevereniging van onafhankelijke brouwerijen in Nederland. De vereniging ondersteunt circa 200 aangesloten brouwerijen met promotie en belangenbehartiging richting markt, media en politiek. Daarnaast organiseert de vereniging diverse bijeenkomsten waaronder de jaarlijkse Dutch Craft Beer Conference.