Damclub Lemmer huldigt kampioenen

Ypie Poepjes en Joop Beetsma gingen er met de kampioensbekers vandoor. Foto damclub Lemmer

LEMMER – Na een spannende ontknoping op de laatste speeldag kwam Joop Beetsma verrassend als winnaar te voorschijn bij Damclub Lemmer. Lange tijd leek de strijd alleen te gaan tussen regerend kampioen Hans Poepjes en meervoudig kampioen Peter Achterstraat, maar de winnende eindsprint van Joop werd hen uiteindelijk te machtig. Hans werd tweede en Peter eindigde als derde. Voor Joop was dit een lustrum, zijn vijfde titel, en gelet op de nodige hindernissen onderweg, ook de mooiste!

Bekertoernooi

Iepie Poepjes slaagde er in met succes haar titel als Bekerwinnaar te prolongeren, in de finale rekende ze af met Gabe Heijboer die lang en taai verzet bood, maar in het eindspel toch het onderspit moest delven. Gabe hield aan dit mooie bekeravontuur toch een tweede prijs over.

Sneldammen

De traditionele afsluiter, ook wel het “houthakken” genoemd is het sneldammen. De 10 minuten speeltijd op de klok zijn een garantie voor het nodige spektakel. In de laatste minuut vliegen bij het slaan de stukken
letterlijk en figuurlijk van het bord. Peter Achterstraat won met overmacht het sneldammen in de groep van de ‘toppers’. Jaap Oosterdijk toonde zich de beste sneldammer in de tweede groep. Hierna volgde de prijsuitreiking en werden de kampioenen gehuldigd met het nodige ‘zilverwerk’. De prijzen voor het sneldammen waren in natura, in de vorm van fraaie plateautjes met lekkernijen samengesteld onder de bezielende leiding van Zwaantje van der Werff, waardoor niemand met lege handen huiswaarts keerde.

Het nieuwe seizoen begint weer op 2 september met een ledenvergadering.