Met de hele klas buiten bewegen bij Stoer!

Lekker stoer bezig zijn.

OOSTERZEE/LEMMER  – Een gezond beweegproject voor groepen 6, 7 en 8 uit de regio. Afgelopen weken fietsten verschillende schoolklassen al naar de boerderij van familie Vd Werf aan het Westeind, om daar
in actie te komen. Klimmen, klauteren, slingeren, samenwerken en vies worden.

OER onderwijs

Stoer is een initiatief van Corina Hoekstra van OER Onderwijs en Janneke vd Werf . Om het gehele project helemaal tot een succes te maken, zochten de dames versterking bij het Sportakkoord en Sociaal Werk De Kear. Alle partijen komen graag met jongeren in contact en weten hen op enthousiaste wijze door dit beweegparcours te begeleiden. Kinderen meer laten bewegen, in de frisse buitenlucht, ervaren hoe leuk het is om aan de slag te gaan met conditie, kracht en teamwork. Dat is het doel.

Vooral achter schermpjes

Tegenwoordig zitten kinderen veel achter schermpjes of gewoon binnen te “chillen” Voor een keer niet erg, maar juist door naar buiten te gaan, lekker te bewegen, vies te worden, krijg je nóg meer energie! Friese sporten als Fierljeppen proberen, slingeren in de kalverschuur kortom bewegen en beleven ten top. Inmiddels zijn er al zo’n 5 schoolklassen geweest. Na een stevige warming-up gaat de jeugd lekker aan de slag. Tussendoor worden ze voorzien van een stuk fruit, soms een frisse douche -omdat het Fierljeppen in de sloot eindigde- maar na afloop allemaal met een grote glimlach weer op de fiets terug naar school. Eind mei volgen er nog een aantal klassen en hopen de partijen terug te kijken op een geslaagd project, dat stimulerend werkt als het gaat om meer buiten bewegen.