Huisartsen- en tandartsentekort plaagt ook Lemmer een beetje

Gelukkig kunnen patiënten van Lennemere normaal gesproken gewoon rekenen op 2 huisartsen. Maar de vakantievervanging is moeilijk geworden. Foto Lemsternijs

LEMMER –  Huisartsen en tandartsen kunnen tegenwoordig maar heel moeilijk aan personeel komen. In sommige delen van ons land kunnen mensen al niet terecht voor een eigen huisarts. Gelukkig is dat in Lemmer nog niet het geval. Maar ook in Lemmer krijgen we toch wel een beetje te maken met dit huisartsen- en tandartsentekort. Niet zo extreem als elders in het land, maar het wordt toch inmiddels  een beetje voelbaar.

Geen vakantiewaarnemers

Zo laat huisartsenpraktijk Lennemere in een nieuwsbrief weten dat ook zij te maken heeft met het tekort aan huisartsen. Door dit probleem kan de huisartsenpraktijk geen vakantiewaarnemers meer vinden en zijn ze gedwongen om de praktijk te sluiten als de huisartsen zelf met vakantie gaan.

Gesloten

Tijdens de volgende periode is de huisartsenpraktijk Lennemere dan ook gesloten:
Maandag 29 april t/m vrijdag 3 mei
Maandag 22 juli t/m vrijdag 9 augustus

Wel spoedwaarneming

Voor echt spoedgevallen is bij Lennemere wel waarneming geregeld. In deze periode zal dr. van Graafeiland voor SPOED waarnemen.

Tandartsentekort

Bij tandartsenpraktijk Kraan in Lemmer is de vrijdag een dag waarop nu nog maar om de week een tandarts te vinden is in de praktijk, blijkt uit hun nieuwsbrief. Dit betekent volgens de praktijk dat dat ze meer een beroep moeten doen op de spoedtandarts op dagen zonder tandarts.

Wel is er een nieuwe tandarts bijgekomen die op maandag en woensdag het team gaat versterken. “Haar komst zal de wachttijden voor vervolgbehandelingen verkorten. Omdat zij de Nederlandse taal nog niet volledig beheerst, staat haar assistent klaar om samen vragen te beantwoorden,” aldus de nieuwsbrief.  De mondhygiëniste is wel elke vrijdag werkzaam in de praktijk. In overleg met de tandarts kunnen patiënten bij haar ook eens per jaar terecht voor een periodieke controle en restauratieve behandelingen zoals het vullen van een gaatje. De andere controle moet wel gebeuren door een tandarts.