Jeugdzeilseizoen gaat weer van start bij WSV Zevenwolden Lemmer: nog plaats voor nieuwe leden!

LEMMER – Naast vele andere activiteiten bestaat er sinds vele jaren bij Watersportvereniging (WSV) Zevenwolden in Lemmer een opleiding CWO Jeugdzeilen. Afhankelijk van kennis en kunde kan er worden gekozen tussen CWO Basis, CWO Ervaren en CWO Gevorderd. Dus of je nu een beginner bent of al een doorgewinterde zeiler, bij De Zevenwolden vind je de cursus van jouw zeilniveau.

In Optimist en Splash

Vanaf april t/m oktober zijn we op maandagavond te vinden op en rond de Brekken. Dit natuurlijk onder begeiding van een enthousiaste groep trainers en begeleiders. Meestal in de Optimist maar er zijn ook zeker mogelijkheden voor de Splash.

Start met zwembadtraining

Het komende jeugdzeilseizoen is wederom in aantocht en begint op zaterdag 6 april. Ook dit jaar starten we met met een zwembadtraining in samenwerking met de reddingsbrigade in zwembad Ny Sudersé in Lemmer. Na de training gaan de begeleiders en kinderen samen eten bij de Beachclub. Voor de meivakantie komen we dan nog één keer samen en na de meivakantie gaan we dan echt van start. In de praktijk maar ook de theorie wordt natuurlijk goed meegenomen.

Dit is je kans!

Denkt u dat dit wellicht iets voor uw kind kan zijn en is hij/zij in maart 2024, 8 jaar of ouder en in het bezit van een zwemdiploma B dan is dit de kans!

Beginnersgroep

Voor de CWO Basis (beginners groep) zijn er nog 8 plaatsen beschikbaar, maar indien iemand al ervaring heeft, kunnen we natuurlijk ook kijken naar de andere groepen. De sport is wellicht laagdrempeliger dan verwacht. Een eigen bootje mag, maar er kan ook bij De Zevenwolden een bootje worden gehuurd.

Meer informatie

Aarzel niet om contact met ons op te nemen, meer informatie kan ook worden gevonden op https://zevenwolden.nl/activiteiten/opleiden/cwo-jeugdzeilen/ of stuur een e-mail naar  jeugd@zevenwolden.nl

Samengevat:

  • Voor wie: Kinderen die in maart 2024, 8 jaar of ouder zijn en in bezit zijn van zwemdiploma B
  •  Waar: WSV De Zevenwolden in Lemmer
  • Wanneer: April t/m oktober op maandagavond vanaf ongeveer 17.30 tot 20.00 uur
  • Uitrusting: Basis zeilkleding (wetsuit, reddingsvest, etc.) Huren bootje bij de vereniging of eigen bootje welke eventueel in de stalling kan bij de vereniging
  • Kosten: Contributie jeugdlid EUR 20,55/jaar. Opleiding Optimist EUR 85,00/seizoen
  • Voor overige kosten (huur, opslag, Splash, etc.) zie de link op onze website