Glasvezelaanleg gaat opeens niet (meer) door

Deze aansluiting krijgen ze voorlopig niet.

LEMMER – Een aantal mensen wonend op onder andere de Richel en het Breezand in Lemmer kreeg onlangs zomaar te horen dat de aanleg van hun glasvezel niet door gaat. Door de brief van Glaspoort waarin dit wordt gemeld, werden zij volledig verrast. Sommigen waren al geruime tijd in afwachting van de aanleg en velen hadden er ook hun abonnement al op afgestemd. Wie de adressen intypt ziet ook dat KPN aangeeft dat er nog steeds glasvezel aangelegd kan worden. Het onbegrip over deze actie is en was dan ook heel groot.

Reactie Glaspoort

In een reactie geeft Glaspoort te kennen dat het klopt dat verschillende inwoners van het bedrijf een brief  hebben ontvangen dat zij door Glaspoort niet kunnen worden aangesloten op het glasvezel. “Wij vinden dit zelf bijzonder vervelend voor de betreffende inwoners.”

Hoge grondwaterstand

“Tijdens de aanleg waren we door de hoge grondwaterstand genoodzaakt te wachten tot een drogere periode. Helaas zakte tijdens deze drogere periode de grondwaterstand niet voldoende. Dit heeft ons doen besluiten nader onderzoek te verrichten. Hieruit bleek dat de geregistreerde grondwaterstand niet overeenkwam met de praktijk. En kunnen we daardoor de aanleg voor 127 adressen van de in totaal 5797 niet realiseren.”

Dat er bij de KPN nog steeds wordt aangegeven dat Glaspoort de glasvezel wel aanbiedt, kan rekenen op de volgende reactie:” Aan het correct verwerken van deze adressen in onze systemen wordt hard gewerkt. Dit moet op zeer korte termijn aangepast zijn. We bieden aan de betreffende inwoners onze oprechte excuses aan.”