CVVO bekert verder na winst op ONT

Tije Heeres was goed voor 2 treffers.

LEMMER – CVVO en ONT maakten afgelopen dinsdag reclame voor het amateurvoetbal. Tweeëntwintig acteurs (en een aantal vervangers) leverden een prima optreden af onder toeziend oog van de uitstekende leidende regisseur/scheidsrechter J. van Eijden uit Rijperkerk. Zoals bij elk schouwspel heb je hoofdrolspelers en deze avond waren dat Tije Heeres, doelman Lars Brouwer en centrale verdediger Jelle Kok.

Tije scoort

Tije drukte zijn stempel op de wedstrijd door beide Lemster treffers voor zijn rekening te nemen. Hij deed dat al in de eerste akte waar hij het publiek toonde tweebenig te zijn. Binnen 10 minuten zette hij CVVO op voorsprong door vanaf de linkerflank naar binnen te komen en met rechts af te drukken: 0 – 1. Hij tekende ook voor de 0 – 2 door een assist van zijn broer Senne met links af te ronden. De mannen van ONT toonden zich allerminst figuranten in dit bekertreffen. Hun dynamische spel viel op evenals hun balvaardigheid, zeker op de flanken.

Lars Brouwer blokkeert

De mannen uit Opeinde, Nijega en de Tike kregen ook kansen, maar zij vonden telkens de tweede hoofdrolspeler van deze avond, doelman Lars Brouwer op hun weg. Lars is nog jong, maar straalt rust en klasse uit van een routinier. Het was aan Jelle Kok om de spits van ONT, Janco van der Veen, aan de ketting te leggen. Hij slaagde daarin met verve, waarmee ook hij een hoofdrol vertolkte, want Van der Veen was de afgelopen twee wedstrijden nog goed voor 7 (!) treffers voor ONT.

Slotakkoord voor CVVO

Na de pauze kreeg CVVO verschillende kansen om het duel in het slot te gooien, maar Lammert Schut kopte na een vrije trap van Jelmer Visser geheel vrijstaand voorlangs, terwijl Jorn Dijkstra alleen voor de keeper van ONT evenmin tot scoren kwam. ONT bleef strijden en scoorde in blessuretijd via Dejan de Jong de verdiende aansluitingstreffer: 1 – 2. Het slotakkoord was echter voor CVVO maar Abel van Asch zag zijn ziedende schot op de vuisten van de prima doelman Hidde Ament uiteen spatten. Vlak daarna floot Van Eijden voor het laatst zodat voor ONT het doek in de bekercompetitie viel. CVVO daarentegen bereikte de derde ronde waarin het hopelijk weer zo’n aantrekkelijk voetballende tegenstander treft.