Zie ginds komt de Stoomboot…..

De spanning neemt toe…..
Nog 1 nachtje slapen en dan is het zover!
Dan zou Sinterklaas aan moeten komen in Lemmer…..

Maar het is allemaal helemaal nog niet zo zeker schrijft de Mail-Piet in zijn email die we vandaag hebben ontvangen. We hebben de oorzaak gevonden van de verkoudheid van Sinterklaas en dat is geen prettig nieuws!

Sinterklaas is verkouden doordat het op de Stoomboot aan alle kanten lekt. Het is allemaal water tot in de machinekamer aan toe. En het komt nu zelfs van boven!
Hoofd-Piet is ondertussen heel erg druk met het scannen van alle pakjes want alles moet wel op de juiste adressen worden afgeleverd en vooral belangrijk, bij de juiste kinderen natuurlijk!

Het is grote chaos aan boord en de Hoofd-Piet is bang dat alle cadeautjes in het water vallen of nog erger…..dat de Stoomboot moet aanleggen ergens op het strand tussen Spanje en Lemmer en dat ze daardoor niet op tijd aan kunnen komen in Lemmer!

We hebben natuurlijk al tegen de Mail-Piet gezegd dat het een regelrechte ramp zou zijn maar we hebben ook begrepen dat er hulp is geregeld in geval van nood.
Zover is het gelukkig nog niet maar de chaos blijkt nog groter te zijn dan we dachten want de Stoomboot blijkt nog helemaal niet uit Spanje te zijn vertrokken, wat nu??

De pakjes worden zelfs weer van boord gehaald en ook het paard van Sinterklaas “Ozosnel” is aan wal gebracht. Wat gaat er nu gebeuren, komt Sinterklaas met het vliegtuig? Maar waar in Lemmer moet hij dan landen?

Komt dit allemaal nog wel goed? Heeft de Sint misschien een andere Stoomboot geregeld? Of komt hij met de auto van Max Verstappen? Wie zal
het zeggen…..
Als ze allemaal maar op tijd aankomen in Lemmer, desnoods met natte voeten en ongekamde haren, want ach, een kleinigheidje hou je toch.
We hopen morgen nog een mail te krijgen van Mail-Piet en zodra we iets weten zullen we het aan iedereen vertellen!

Dus ouders, grootouders, ooms en tantes blijf oefenen met de kindjes want we blijven hopen dat de Sint en zijn gevolg op tijd is op zaterdag 12 november klokslag 14.00 uur!!