Tips voor het vinden van een huurwoning

De vraag naar woningen blijft maar groeien! Ben jij op zoek naar een huurwoning en kan je daar wel wat hulp bij gebruiken? Wij geven je een overzicht van de beste tips voor het snel vinden van een leuke en betaalbare huurwoning in heel Nederland.

Zorg dat je op de wachtlijst staat

Waar je ook een huurwoning zoekt, het is belangrijk dat je op de wachtlijst van woningcorporaties komt te staan. Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning telt namelijk vaak je inschrijfduur op de wachtlijst. Schrijf je dus zo gauw mogelijk in. Hoe langer je ingeschreven staat, hoe groter je kansen op een leuke huurwoning. Heb je nog niet direct een huurwoning nodig? Zorg dan toch voor een inschrijving op de wachtlijst, want je weet nooit of het eens een keer van pas komt. Stel je dat je nu gelukkig getrouwd bent, maar over een paar jaar moet scheiden. Dan kan de reeds opgebouwde inschrijfduur je helpen om gauw een ander onderkomen te vinden. Ook makelaars verhuren vaak woningen. Geef ook daar aan dat je op zoek bent. In dit geval gaat het vrijwel altijd om huurhuizen in de vrije sector en dan ligt de huur hoger dan bij sociale huurwoningen. Mocht je inkomen erg laag zijn, dan maak je alleen kans op huurtoeslag als je een sociale huurwoning bewoont. Met deze toeslag betaal je minder huur.

Check wekelijks het actuele woningaanbod

Als je gauw een huurwoning nodig hebt, is het verstandig om minimaal eens per week het aanbod van huurwoningen te checken. Dit kun je online bekijken op de diverse websites van de woningverhuurders. Heb je serieus interesse voor een bepaalde woning, reageer dan op de advertentie. Dit moet je meestal binnen enkele dagen doen. Op sommige websites kun je meteen zien hoeveel kandidaten er gereageerd hebben en hoe hoog jij scoort op de wachtlijst. Laat je niet ontmoedigen als er bijvoorbeeld zes kandidaten met een langere inschrijfduur zijn. Wellicht laten die hun kans voorbij gaan en wordt de woning alsnog aan jou aangeboden. In iedere Nederlandse gemeente is het mogelijk om via internet een mooie huurwoning te vinden. Zo kun je online bijvoorbeeld ook reageren op huurwoningen Hellevoetsluis. Het aanbod is zeer divers en bestaat uit grote en kleine appartementen, vrijstaande  huizen, rijtjeswoningen en studio’s. Er zijn huurwoningen bij met een enkele slaapkamer of meerdere slaapkamers.

Vraag hulp bij je zoektocht

Het is altijd slim om je sociale netwerk te informeren over het feit dat je een woning zoekt. Op deze manier kunnen je vrienden, collega’s en familieleden je een seintje geven als ze iets voor je weten. Het zou toch mooi wezen als daar de gouden tip tussen zit waarmee jij je droomhuis vindt? Wellicht kent een vriend of vriendin wel iemand die leuke gemeubileerde of gestoffeerde appartementen verhuurt. Je vergroot op deze manier echt je kansen om snel een geschikte huurwoning op de kop te tikken. Wie weet kom je wel op een mooie unieke plek terecht die je op geen enkele andere manier had kunnen vinden!