Zonnebloem: bloemrijk contact

LEMMER – Na de laatste actie van de Zonnebloem, afdeling Lemmer in april dit jaar is het een tijdje rustig geweest. De leden van de activiteitencommissie zaten echter niet stil; zij bereidden weer een nieuwe actie voor. Met de subsidie verkregen van de Provincie Fryslân en Streekwurk Fryslân in het kader van de subsidieregeling kleine eenzaamheids- en leefbaarheidsinititatieven tijdens corona, leidde dit initiatief tot een prachtig persoonlijk feest voor alle Zonnebloemgasten in Lemmer. Het motto van deze actie was: “Een zonnebloem van de Zonnebloem. Simpel maar erg doeltreffend.

Een zonnebloem

Vorige week donderdag en vrijdag ontvingen alle gasten van de afdeling Zonnebloem Lemmer een leuke en bloemrijke attentie. Enthousiaste vrijwilligers brachten een zonnebloem en een kaartje bij hen, uiteraard nog steeds op gepaste (corona)wijze. Dat leverde, zoals gewoonlijk, weer heel veel positieve reacties op. De oh’s en ‘wat leuk’ waren niet van de lucht. Op de kaart waren foto’s afgedrukt van gasten die bij eerdere activiteiten waren gefotografeerd. Menigeen begon direct een praatje met de vrijwilligers, iets wat de gasten erg missen.

Contact

Vrijwilligers waren deze keer langer onderweg dan normaal; echter voor een goed doel namelijk het contact met de gasten houden en behouden. Gasten missen de gezelligheid van de activiteiten die voor de coronaperiode plaatsvonden. De activiteitencommisie en het bestuur hopen dat zij later dit jaar weer van start kunnen gaan met de activiteiten.

Vrijwilligers gezocht

De Zonnebloem is afhankelijk van vrijwilligers. Ook u kunt daar een steentje aan bijdragen. Daarvoor kunt u zich aanmelden op telefoonnummer 06 14 14 21 33. Heeft u een beperking of woont er bij u in iemand in de omgeving met een beperking, en wilt u graag, of diegene, meedoen aan de activiteiten van de Zonnebloem, meldt u zelf of een ander aan op het eerder genoemde telefoonnummer.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!