Zo kun je de waarde van je woning verhogen

LEMMER –  Zo goed als 70 procent van de Nederlandse huizenkopers zijn op zoek naar een woning die al helemaal af is. Aan de andere kant wil minder dan 15 procent juist liever een klushuis kopen. Het is dan ook verstandig om ervoor te zorgen dat je huis helemaal af is. Dit is tenminste aan te raden als je je woning te koop wilt zetten. Je wilt dan immers de waarde verhogen, wat je onder meer met behulp van dakkapellen kunt doen. Ook met de onderstaande tips kun je de waarde van je huis verhogen.

Zolder verbouwen
Je kunt de woningwaarde hevig verhogen door de zolder te verbouwen. Het plaatsen van dakkapellen is hierbij zeker een goede tip, maar ook het opknappen van de wanden zal helpen. Bovendien is het verstandig om een andere vloer te plaatsen. Je kunt hierbij beter niet kiezen voor een houten vloer. Dit zal namelijk zorgen voor de nodige geluidsoverlast. Ook is het slim om handig gebruik te maken van de zolder. Dit kun je bijvoorbeeld doen met behulp van inbouwkasten of je kunt er zelfs een extra slaapkamer van maken. Heel goed voor de waarde van je huis!

Badkamer renoveren
Het renoveren van de badkamer zal je gemiddeld een waardevermeerdering tot 50 procent van de verbouwingskosten opleveren. Dat is dus niet heel erg veel. Dit komt doordat iedereen een andere smaak heeft. Als je badkamer echt toe is aan renovatie dan kan het alsnog wel de woningwaarde flink doen stijgen. Dit is ook het geval aangezien de prijs over het algemeen een stuk lager ligt dan andere projecten die je kunt uitvoeren om je huis meer waard te laten worden. Hierdoor is het renoveren van een badkamer toch wel degelijk een aantrekkelijk project. Ga wel goed na of dit het waard is.

Woning verduurzamen
Door isolatie te plaatsen zul je je woning erg kunnen verduurzamen. Dit zal namelijk al snel leiden tot een besparing van 30 procent op de stookkosten. Het isoleren van een woning zal over het algemeen zo’n 2,5 duizend euro kunnen betalen. Uit onderzoek is gebleken dat deze investering je woningwaarde zal verhogen met maar liefst 75 tot 100 procent. Ook het plaatsen van dubbel glas zal je woning verduurzamen, terwijl dit zal zorgen voor een besparing van 280 euro per jaar aan energiekosten. Dit is voordeliger voor jou en het milieu, maar ook voor de toekomstige bewoners van je huis.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!