Zeven maanden cel geëist voor relatie vol geweld

LEMMER/HEERENVEEN (ADP) – Een 34-jarige man uit Friesland hoorde donderdag 7 maanden celstraf (drie voorwaardelijk) tegen zich eisen.
Volgens het OM  heeft de man zich schuldig gemaakt aan een poging tot zware mishandeling en aan mishandeling van zijn toenmalige vriendin uit Lemmer. Daarnaast beledigde de man een agent en pleegde hij diefstallen in Lemmer en in Heerenveen.

Geslagen

Het stel leefde op een bootje dat januari dit jaar in Lemmer lag, toen ze ruzie kregen over het varende leven. Hij zou op de vrouw hebben ingeslagen met een bijl. De vrouw hield wonden op haar benen en schouder over aan de mishandeling.
Ze deed geen aangifte tegen de man.

Diefstal

Op 8 april maakte de man zich schuldig aan diefstal bij een supermarkt in Heerenveen en aan diefstal van een ander bootje van de vrouw in diezelfde plaats. Toen de man werd opgepakt voor verhoor beledigde hij een agent.

Poging doodslag

Met het stel ging het op 24 april opnieuw mis. Nu drukte de man haar tijdens een ruzie op de grond en zou hij bovenop haar hebben gezeten. Aanvankelijk stond de man terecht voor poging tot doodslag. Toch achtte de officier dat feit niet bewezen.

‘Geen partij’
De man ontkende dat hij heeft geslagen met een bijl. Wel gaf hij toe dat hij weleens gewelddadig is geweest naar zijn vriendin. Hij is niet meer met haar samen. ‘Zij is geen partij voor mij’, zei hij op zitting.
De raadsvrouw van de man bepleitte vrijspraak voor haar cliënt, omdat er weinig te bewijzen viel.
De Fries heeft een strafblad waarop ook eerder huiselijk geweld prijkt. Hij moet naast de celstraf een contactverbod opgelegd krijgen, vindt de officier.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Upload Image...
error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!