Zeil-10daagse voor het goede doel

‘Beatrix’ doet ook Lemmer aan met een overnachting in Het Dok

LEMMER – De Zeil-10daagse is een noodroep om watersport voor mensen met een beperking te behouden
De volledig aangepaste en rolstoel-toegankelijke catamaran van SailWise start in Elahuizen. De Beatrix zal 10 dagen lang door Nederland varen om aandacht te vragen voor het belang van watersport voor mensen met een handicap of beperking.
Zonder steun zullen de meerdaagse watersportactiviteiten verdwijnen, want SailWise is de enige in Nederland die deze aanbiedt. Dat mag niet gebeuren vindt de stichting en zo denken meer mensen. Zeilverenigingen en individuele zeilers uit het hele land varen daarom mee tijdens deze unieke zeil-10daagse.

Voor zo’n 1.400 deelnemers die SailWise jaarlijks meeneemt tijdens haar watersportactiviteiten en -vakanties is watersporten veel meer dan een fijne tijd op het water. Het geeft mensen met een beperking de mogelijkheid om te ontdekken wat zij wél kunnen, hun grenzen te verleggen en het geeft hen handvatten die zij in hun dagelijks leven kunnen gebruiken voor een zelfstandiger leven.

Zeilen voor het goede doel
De coronacrisis gooit echter roet in het eten voor het grootste deel van de SailWise-deelnemers. Hun watersportactiviteit of -vakantie is geannuleerd. Inmiddels worden de reizen langzaam weer opgestart, maar SailWise is hard geraakt door de corona.
De catamaran vaart op 17 september vanuit Elahuizen, via Sneek, Lemmer, thuishaven Enkhuizen, Muiden, Zaandam, Haarlem, Leiden, Amsterdam om op 26 september te eindigen in Loosdrecht. Met als doel € 30.000,- op te halen.

Meedoen
SailWise biedt iedereen de mogelijkheid een steentje bij te dragen. Op de ‘Beatrix’ zijn per dag vier sponsorplekken beschikbaar, waarmee gasten direct SailWise steunen. Het schip vaart de etappes overdag en biedt één bijzondere avond-zeiltocht van Haarlem naar Amsterdam. Bovendien mag iedereen meezeilen met een eigen zeilboot. Ook motorgedreven boten en kano’s zijn welkom. Ook is er de mogelijkheid om Vriend van SailWise te worden (sailwise.nl/vriend) of een eenmalige donatie te doen.

Lemmer (Het Dok)
Aankomst vrijdag 18-september 17:00 uur
Vertrek zaterdag 19-september 10.30 uur
* Afhankelijk van bruggen e.d. kan de aankomsttijd afwijken.

Fok hijsen vanuit een rolstoel

Over de ‘Beatrix’
De Catamaran ‘Beatrix’ is uniek in zijn soort. In 2005 werd het schip geschonken aan SailWise ter ere van het 25-jarig regeringsjubileum van Prinses Beatrix. Het schip is volledig aangepast en rolstoeltoegankelijk voor mensen met een handicap of beperking. Brede gangboorden, een hydraulisch stuursysteem (dat zelfs met de kin bediend kan worden), lichtere zeilen, makkelijk bedienbare lieren, aangepast sanitair en nog tal van aanpassingen zodat mensen ook vanuit een (elektrische) rolstoel actief mee kunnen zeilen.

 

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!